Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Interioarele anului si arhitecti premiati la GIS 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Londra, Barcelona, Viena, Rotterdam, Kazan sunt cateva dintre orasele care se mandresc cu arhitecti de exceptie si cu cladiri care aduc omagii oraselor unde au fost construite. Anul acesta, in aprilie, la Bucuresti, in cadrul Expoconferintei de Arhitectura de Interior, Design, Mobilier si Iluminat GIS vor fi prezentate cinci interioare finaliste ale anului 2013.

Apartamentul de pe Carrer Avinyó in Cartierul Gotic din Barcelona, Spania.

GIS2014_the_carrer_avino1

GIS2014_the_carrer_avino2

 

Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectura David Kohn Architects si a castigat “World Interior of the Year”, la Inside Festival din Singapore. Punctul de atractie al locuintei este o pardoseala mozaicata realizata din placi triunghiulare de gresie, care isi schimba treptat culoarea, de la verde la rosu, dintr-un capat in celalalt al apartamentului.

Rolling Stones, din Viena, Austria.

Rolling_Stones_Viena

Proiectul este conceput de biroul de arhitectura INNOCAD si a caştigat marele premiu „LEAF Interior Design Awards 2013”, la categoriile Public Building of the Year şi Overall Winner. Proiectul reprezinta un nou centru de informare pentru Graz Tourismus, Austria.
Arhitectii au apelat pentru reamenajarea cladirii la un design remarcabil prin utilizarea pietrelor „Murnockerl”. Pietrele sunt deosebite, deoarece sunt aduse de rau si rotunjite de puterea apei.

Palace of Water Sports din Kazan, Rusia.

Palace_of_Water_Sports_Kazan
Un proiect realizat de biroul de arhitectura Nps Tchoban Voss si finalist in cadrul „Interior Design Best of Year 2013” la categoria Beauty / Spa / Fitness. Palatul de sporturi de apa este proiectat pe teritoriul Universiada Park şi a fost inclus in complexul de sporturi construit in oraşul Kazan, in contextul pregatirii pentru desfaşurarea Universiadei de Vara din 2013.
Complexul are, de asemenea, o valoare sociala. Dupa incheierea Universiadei, studenţii Tatar Stat Academy de Educaţie Fizica, Sport şi Turism, precum şi alţi locuitori ai oraşului au avut acces liber in cladire, pentru a practica sporturi de apa şi inot de agrement.

Office IMd Rotterdam, Rotterdam Olanda.

Office_IMd Rotterdam

   Proiectul a fost finalist pe lista premiilor de „design interior LEAF 2013”, la categoria Refurbishment of the Year. Este realizat de arhitectul olandez Joost Ector si echipa sa. Biroul, conceput ca sediu pentru compania de inginerie IMd este o fosta fabrica de otel de 2014 mp, din Rotterdam.

  The Plum & Spilt Milk Restaurant din cadrul Great Northern Hotel, din Londra, Anglia.

The_Plum_Spilt_Milk_Restaurant

Proiectul este castigatorul „European Hotel Design Awards 2013”, la categoria Interior Design of the Year – Restaurant. A fost realizat de biroul de arhitectura Archer Humphryes Architects si este descris ca fiind un restaurant superb, de un clasicism modern, rafinat, cu mobilier Boffi lucrat manual si 120 de corpuri de iluminat realizate manual.

Cele 5 proiecte vor fi prezentate la Expoconferinta de Arhitectura de Interior, Design, Mobilier si Iluminat GIS face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, alaturi de INGLASS, LAUD si RIFF.

Data, locatia: 7-8 aprilie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta – sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Sponsori: ABB, BASF, SKYLUX, VELUX
Website: www.iegis.ro

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.