Intalnirea Anuala a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Intalnirea Anuala a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Intalnirea Anuala a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova

Evenimentul va avea loc vineri, 16 mai 2014, in Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a Universitatii de Stiinte Agricole  si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, cu incepere de la ora 11.00.

Aflata la cea de-a treia ediţie, Intalnirea Anuala a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est este onorata de participarea domnului Daniel Constantin, Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, prezent si la editiile precedente. Domnia sa va prezenta Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020, masurile ce vizeaza dezvoltarea rurala, modificarile pentru fermieri si prioritatile programului si va intra in dialog direct cu fermierii.

Clubul Fermierilor AGRALIM este o comunitate profesionala sustinuta si dezvoltata pe langa Targul pentru Fermieri AGRALIM de organizatorul profesionist de evenimente ABplus Events. La aceasta editie a intalnirii anuale de club sunt asteptati 600 de invitati, fermieri si asociatii agricole din regiunea de Nord-Est si Republica Moldova, companii care vin in sprijinul acestora, autoritati ale administratiei publice centrale si locale, reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul dezvoltarii regionale si reprezentanti mass-media.

Focus pe situatia agriculturii din regiune, in prima parte a intalnirii anuale de club Reprezentantii regiunii de Nord-Est si marii fermieri vor avea discutii tehnice despre agricultura din regiune in cadrul Intalnirii Anuale a Clubului Fermierilor AGRALIM. Astfel, prima parte a intalnirii va avea ca focus situatia agriculturii in fiecare din cele 6 judete ale regiunii de Nord-Est.

Ca noutate fata de editiile precedente, invitatii (fermieri, tehnicieni si proprietari de ferme) din judetele Moldovei vor prezenta exemple de succes in sectorul vegetal, zootehnic, procesare, piscicultura si pomicultura si bune practici in managementul fermelor, iar speakeri vor fi: Bogdan Pantazi- Agrocomplex Lunca Pascani, Iasi; Carmen Gavrilescu – Agricola International, Bacau; Liviu Rotaru – Comcereal, Botosani; Nicu Temciuc – Alfabit, Botosani; Mihai Tarata – TCE 3 Brazi, Neamt; Ovidiu Mutescu – Anivo‘s, Suceava; Bogdan Manea – Marul de aur, Vaslui; Traian Atanasiu – Asociatia Crescatorilor de Bovine pentru Carne din Romania, Suceava. Au confirmat participarea urmatorii reprezentanti ai companiilor care sustin prezentari: Iulia Gradinaru, Director Marketing Europa de Est, reprezentant al Partenerului de eveniment Caussade Semences; Ana Maria Ionescu, Responsabil Piata PRO, BRD; dr.Marius Laurentiu Eftene, Director Marketing Biochem.

Cea de-a doua noutate a intalnirii este reprezentata de participarea unei delegatii din Republica Moldova constituita de Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura din Republica Moldova si Federatia Nationala a Fermierilor din Republica Moldova, asociatii ai caror reprezentanti vor avea o interventie in programul intalnirii.

Clubul Fermierilor AGRALIM propune membrilor sai doua mari evenimente anuale: Intalnirea anuala a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est si Republica Moldova si Gala premiilor de excelenta in agricultura pentru regiunea de Nord-Est. Clubul AGRALIM este deschis fermierilor si tuturor celor care activeaza in sectoare suport pentru agricultura sau desfasoara activitati adiacente agriculturii. Toti cei care doresc sa devina membri ai clubului AGRALIM sunt invitati sa completeze formularul de aderare disponibil pe site-ul www.clubulagralim.ro.

„Pe langa domeniile de activitate consacrate ale ABplus Events, organizator profesionist de evenimente care detine o expertiza dezvoltata in 17 ani de activitate in sectorul constructiilor, arhitecturii, educatiei si culturii, un domeniu strategic in orientarea companiei noastre este sectorul agribusiness.

ABplus Events continua investitia in dezvoltarea sectorului agricol si a evenimentelor din acest domeniu in regiunea de Nord-Est. In acest an avem in pregatire patru manifestari de o importanta majora pentru zona Moldovei, ca pol al agriculturii: Targul pentru Fermieri AGRALIM (18-21 septembrie); Forumul Agricol al Regiunii de Nord-Est (18 septembrie); Gala premiilor de excelenta in agricultura pentru regiunea Nord-Est (20 septembrie) si Festivalul Naturii (18 – 21 septembrie)

Ca noutate absoluta, Targul pentru Fermieri AGRALIM s-a aliniat marilor evenimente agricole desfasurate in camp, devenind al doilea eveniment din tara care pune in practica un asemenea concept si printre putinele evenimente de acest gen din Europa. In baza parteneriatului cu universitatea, Targul pentru Fermieri AGRALIM si evenimentele conexe se vor desfasura incepand din acest an pe platforma expozitionala Ezareni, Iasi – Statiunea Didactica a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi”, a declarat Manole Zaharia, Division Director Agribusiness Events.


AGENDA INTALNIRII ANUALE A CLUBULUI FERMIERILOR

16 mai 2014
Intalnirea isi propune sa aduca in discutie noutatile din cadrul politicilor din domeniul agriculturii la nivel european si national, precum si situatia agriculturii in regiunea de Nord-Est si Republica Moldova. De asemenea, vor fi prezentate exemple de buna practica ale fermierilor din Moldova si solutii oferite de companii celor ce activeaza in domeniul agriculturii.
Autoritatile centrale si locale vor intra in dialog direct cu agricultorii, pentru a identifica  raspunsuri la problemele ridicate de acestia.

11.00 – 17.30 Agenda intalnirii

Invitat de onoare:
Domnul Daniel Constantin
Viceprim-ministru, Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 in contextul noului program Politica Agrara Comuna (PAC)

Vor sustine prezentari:
• Autoritati publice locale din Regiunea de Nord-Est

• Directori ai Directiilor Agricole Judetene din Regiunea de Nord-Est:
– dr. ing. Neculai Olariu (Director Executiv DAJ Iasi)
– ing. Ghita Burlui (Director Executiv DAJ Bacau)
– ing. Cristian Delibas (Director Executiv DAJ Botosani)
– ing. Maricel Talmacel (Director Executiv DAJ Neamt)
– ing. Vasile Schipor (Director Executiv DAJ Suceava)
– ing. Gigel Crudu (Director Executiv DAJ Vaslui)

• Directorul Centrului Judetean Iasi al Agentiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura – Sergiu Jitareanu

• Directorul General Adjunct al Centrului Regional Iasi al Agentiei de Plaţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit – Anghel Ficu

• Reprezentantul Agentiei de Interventie si Plati pentru Agricultura din Republica Moldova

• Reprezentantul Federatiei Nationale a Fermierilor din Republica Moldova

Exemple de buna practica (ferme din domeniul vegetal, zootehnic, piscicultura, pomicultura, procesare):
– Bogdan Pantazi – Agrocomplex Lunca Pascani, Iasi
– Carmen Gavrilescu – Agricola International, Bacau
– Liviu Rotaru – Comcereal, Botosani
– Nicu Temciuc – Alfabit, Botosani
– Mihai Tarata – TCE 3 Brazi, Neamt
– Ovidiu Mutescu – Anivo‘s, Suceava
– Bogdan Manea – Marul de aur, Vaslui

• Asociatii de profil: Traian Atanasiu – Asociatia Crescatorilor De Bovine Pentru Carne Din Romania, Suceava

• Reprezentanti companii (furnizori de input-uri si solutii de finantare):
– Caussade Semences
– Biochem
– BRD Societe Generale.

17.30 – 18.30 Discutii libere, networking
La eveniment sunt asteptati peste 600 de reprezentanţi ai institutiilor publice cu atributii in sectorul agricol, ai autoritatilor publice regionale si locale, ai fermierilor si asociatiilor din regiunea de Nord-Est, ai companiilor care vin in sprijinul acestora, precum si specialisti din mediul universitar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Renovarea completă a unei căsuțe vechi de 50 de ani

Renovarea completă a unei căsuțe vechi de mai bine de 50 de ani nu este …