In mai la Hornbach: sugestii pentru realizarea terasei din lemn si cultivarea plantelor aromatice - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină In mai la Hornbach: sugestii pentru realizarea terasei din lemn si cultivarea plantelor aromatice - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

In mai la Hornbach: sugestii pentru realizarea terasei din lemn si cultivarea plantelor aromatice

Amenajarea terasei din lemn

In luna mai, clientii magazinelor Hornbach vor putea invata, cum sa isi construiasca o terasa din lemn pentru gradina: vor gasi produsele necesare, vor viziona materiale video dedicate si vor putea sta de vorba cu consultantii Hornbach.

Analizand propriile vanzari din ultimii ani, Hornbach a constatat ca tot mai multi romani isi amenajeaza gradina cu o terasa sau un foisor, cererea pentru materialele necesare acestui tip de constructii fiind in crestere de la an la an.

Unele dintre cele mai cerute materuiale sunt cele din compozit, pe baza de lemn si polimer – WPC = Wood Plastic Composite – acestea fiind ideale pentru realizarea unei terase durabile, datorita rezistentei ridicate la flexiune, la intemperii si la apa.

„In ciuda faptului ca cele mai intalnite terase la romani sunt realizate din placi ceramice sau din beton, materialele pe baza de lemn si polimer castiga tot mai mult teren datorita caracteristicilor deosebite si a duratei de viata mai lungi pe care o au”, a spus Mugurel-Horia Rusu.

Hornbach_mai_terasa1

Hornbach_mai_terasa2

Cultivarea plantelor aromatice

Potrivit Hornbach, romanii se arata din ce in ce mai interesati de cultivarea plantelor aromatice si medicinale, iar busuiocul se regaseste pe primul loc in randul preferintelor acestora, urmat de rozmarin, menta si salvie.

„Datorita proprietatilor medicale si culinare, dar si a conotatiilor spirituale si simbolice pe care le are in cultura noastra inca din cele mai vechi timpuri, busuiocul este una dintre cele mai apreciate plante aromatice din Romania, aflandu-se in fiecare an in topul celor mai vandute seminte de mirodenii, alaturi de rozmarin, menta si salvie”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Alaturi de busuioc, rozmarin, menta, levantica si salvie, romanii mai folosesc si alte mirodenii, atat in bucatarie, cat si ca plante medicinale: dafin, coriandru, oregano, maghiran sau valeriana.

Retailerul organizeaza in luna mai, in toate magazinele sale, o zona special dedicata, in care clientii vor putea afla detalii despre cresterea si ingrijirea acestor specii si vor putea alege dintre cele mai noi sortimente de marar, patrujel, busuioc sau alte plante aromatice.

Magazinele Hornbach pun, in permanenta, la dispozitia clientilor un sortiment de peste 30 de specii diferite de plante aromatice la ghiveci si peste 40 de tipuri de seminte de mirodenii de cea mai buna calitate. De asemenea, clientii  Hornbach  beneficiaza si de garantia cresterii plantelor, acestea avand o  calitate ridicata. Astfel, in cazul reclamatiilor indreptatite, banii sunt returnati sau produsele sunt inlocuite, pe o perioada de 12 luni, pentru arbusti, tufe, copaci sau trandafiri.

Expozitia despre metodele de crestere si ingrijire a plantelor aromatice incepe in toate magazinele Hornbach in data de 30 aprilie, iar cea despre solutiile pentru construirea terasei din lemn in data de 2 mai. Mai multe informatii vor fi astfel disponibile in magazine si pe pagina oficiala www.hornbach.ro.

Hornbach_mai_plante_aromatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Alege cu grijă firma de transport mobilă

O firmă de mutări sau de transport mobilă trebuie aleasă cu grijă, pentru a reduce …