Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Iluminatul exterior cu energie solară

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

O casa cu gradina aferenta nu va putea fi niciodata exploatata la capacitate maxima daca nu beneficiaza de lumina oricand este nevoie, iar iluminatul exterior cu energie solară este solutia perfecta pentru asta, datorita consumurilor zero.

In timp ce sistemele racordate la reteaua de distributie a energiei conventionale depind de politicile nationale in ceea ce priveste preturile la energie (si acestea sunt in permanenta crestere), un sistem sistem de iluminat cu energie solara si cu lampi LED va avea costuri de instalare ceva mai mari, dar ulterior nu veti plati energie deloc si nu veti avea nici costuri de intretinere.

Sistemele de iluminat exterior cu energie solara si LED-uri va aduc toate avantajele iluminatului exterior – securitatea proprietatii, utilizarea ei in siguranta pe timpul noptii, evidentierea elementelor de peisagistica si arhitectura, prelungirea perioadei active in afara locuintei, cresterea valorii proprietatii – in conditii de costuri de exploatare si intretinere zero.

Iluminatul gradinii si aleilor cu sisteme solare

Pentru a lumina exteriorul casei, gradina, aleile, stratul cu flori, iazul si altor zone pe care le dorim evidentiate in mod constant,  putem folosi lampi solare cu LED, montate pe stalpi, ca si in cazul iluminatul clasic, sau in forma de torte, mai scunde, special concepute pentru efectul estetic .

Lampa solara montata pe stalp include:

  • un controler inteligent,
  • senzor de miscare,
  • mini-panouri pentru captarea energiei solare,
  • baterie litiu-ion pentru stocarea acesteia
  • si becuri tip LED, rezistente la temperaturi ridicate.

Principiul de lucru al lampii: in cursul zilei, capteaza si stocheaza energia solara si o elibereaza in timpul noptii sub forma de lumina.

Lampa are nevoie de 8 ore de incarcare la soare si poate lumina apoi in conditii optime timp de 30 de ore. Un iluminat bun se asigura daca este instalata la o inaltime de 3 – 6 metri, iar distanta intre lampi este de intre 8 si 15 metri.

iluminatul_exterior_solar_LED1

Stalpisori ornamentali in forma de torta

Se pot folosi pentru un iluminat mai intim si pentru efecte atat estetice cat si de siguranta. Sunt usor de instalat si de mutat, datorita gabaritului redus si nu sunt afectati de apa.

Sunt eleganti si supli dar la fel de rezistenti si eficienti ca si lampile pe stalp prezentate anterior: dupa o incarcare de 8 ore la lumina soarelui, pot functiona in conditii optime timp de 3 nopti.

iluminatul_exterior_solar_LED4x

Iluminatul de siguranta al proprietatii cu sisteme solare

Orice sursa de lumina, oricat de mica are implicit functie antifurt, dar sistemele de mai jos sunt concepute special pentru a fi amplasate discret in zone sensibile ale casei, cum sunt intrarea in casa, intrarea in garaj, la cutia postala, intrarea in curte sau pe tot gardul proprietatii, din loc in loc.

Se pot utiliza si pe santiere, sau la sedii de companii, pentru publicitate sau in depozite, garaje, curte.

Forma lor permite atasarea direct de perete sau gard, dar designul ofera mult mai mult decat aceasta facilitate.

Au forme elegante, senzori de miscare si de lumina, bateriile incorporate sunt litiu-ion , se instaleaza usor pe orice suprafata plana, si nu depind de fire sau stalpi. Se incarca in circa 8 ore si lumineaza intre 4 si 40 de ore – depinde de model si intensitatea luminii folosite.

Exista variante de iluminat cu panoul solar incorporat pe partea superioara a lampii sau separat de aceasta.

[one_half][/one_half][one_half_last] [/one_half_last]

Iluminatul de urgenta

Realitatea este ca uneori se intrerupe curentul, in special in zonele peri-urbane si rurale sau in zonele izolate de munte, iar aici interventiile se fac ceva mai greu si sunt mai complicate. In aceste cazuri puteti ramane fara curent cateva ore, toata noaptea sau cateva zile si cei care se stiu a avea case in astfel de zone au la indemana cate un generator pe motorina de exemplu.

O varianta mai eleganta, mai ecologica si infinit mai curata este lampa alimentata de energie solara. Ilumineaza cu LEd-uri, au baterii Litiu_ion, sunt mici, pliabile, si pot fi folosite in orice mediu, inclusiv pe birou, dar si pentru a incarca telefonul mobil.energie_solara_iluminat_urgenta

Lumina pe baza de energie solara pentru terasa

Pentru zona de terasa, iluminatul trebuie sa aiba mai ales functie estetica. Trebuie sa ofere suficienta lumina pentru a pune in valoare terasa si a permite activitatile relaxante de acolo, dar poate avea si functie decorativa, prin insasi designul lampii si incadrarea sa in decor.

Pur si simplu lasati lampa sa se incarce pe masa, la soare, peste zi si va puteti bucura de o seara placut alaturi de prieteni la lumina solara. Este potrivita si pentru camping!

Lampa include: panouri solare de inalta calitate, LED-uri, abajur din sticla, bateria litiu-ion, posibilitatea de a schimba culoarea luminii.

[one_half]iluminatul_exterior_solar_LED15[/one_half][one_half_last]iluminatul_exterior_solar_LED18[/one_half_last]

[Relatii suplimentare: info.smart.install@gmail.com]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!