House of Trees - Proiectul de casa castigator la World Architecture Festival 2014 - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină House of Trees - Proiectul de casa castigator la World Architecture Festival 2014 - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

House of Trees – Proiectul de casa castigator la World Architecture Festival 2014

In perioada 1-3 octombrie 2014, in Singapore, se desfasoara Festivalul Mondial de Arhitectura. Printre castigatorii desemnati in prima zi se numara si proiectul House of Trees – singurul castigator la categoria case de locuit.

Proiectul de casa este atipic, casa fiind formata din cinci structuri de beton, fiecare cu functionalitatea sa, si curtea interioara cu plante si circulatii. Intreagul ansamblu este conceput sa gazduiasca atat proprietarii si activitatile umane obisnuite, cat si  plantele din curte si de pe acoperisul verde.  Fiecare structura de beton este un urias ghiveci pentru plantele de pe acoperis, plantate spre a oferi locuitorilor casei, dar si celor din jur, aer curat, verdeata, reconectare cu natura si relaxare.

Stratul gros de sol de pe acoperis are tripla functiune: tine in viata copacii maturi, izoleaza termic si retine surplusul de precipitatii. Dat fiind ca aceasta casa este un prototip, multiplicarea ei intr-o capitala aglomerata, aflata si in calea musonilor, ar contribui semnificativ la controlul inundatiilor.

Client: persoana fizica

Destinatie cladire: rezidential

Locatie: Ho Chi Min, Vietnam

Suprafata construita: 474 mp

Proiectare: Casa de arhitectura Vo Trong Nghia

Buget final: 150.000 USD.

house_of_trees1

house_of_trees2

house_of_trees3

house_of_trees4

house_of_trees5

house_of_trees6

house_of_trees7

house_of_trees8

house_of_trees9

casa_pasivaCartea vă îndrumă, pas cu pas, de la proiectare până la finalizarea construcţiei, sugerându-vă principiile pe baza cărora să alegeţi proiectantul şi executantul lucrării, care sunt elementele componente ale unei case pasive, precum şi materialele de construcţie, instalaţiile şi sistemele mecanice, de climatizare şi electrice optime pentru atingerea scopului final: o locuinţă confortabilă, cu un consum cât mai redus de energie

59.90 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Centrul de la Boldesti-Scaieni, proiectat sa devina cea mai sustenabila cladire din Europa

OMV Petrom lanseaza un proiect unic de dezvoltare comunitara in Boldesti-Scaeni, Prahova: un centru educational …