Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

HIVEHAUS – Casa prefabricata in forma de fagure

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Hivehaus este un model de casa prefabricata compacta si confortabila, conceputa de catre arhitectul Barry Jackson  pentru a fi o camera versatila si extensibila, usor de amplasat in orice gradina. A fost conceputa sa aiba un pret bun, sa fie sustenabila, flexibila , extensibila si portabila.

Creata din celule hexagonale identice ca si forma si dimensiuni, Hivehaus nu este catusi de putin plictisitoare sau monotona, componentele individuale putand fi aranjate intr-o varietate de moduri, pentru a se potrivi oricaror funtionalitati si bugete.

Dimensiunile unui modul au fost stabilite astfel incat sa fie compact, dar si confortabil de utilizat in oricare dintre activitatile obisnuite ale unei familii. Fiecare modul are o inaltime de 2.5 metri, baza masoara 4 metri din colt in colt si 3.5 metri de pe o latura pe alta, fiecare latura are 2 metri lungime pe exterior, iar suprafata utilizabila la interior este de 9.3 mp.

Fiecare modul este sustinut de sapte picioare reglabile, astfel incat fundatiile de beton traditionale nu sunt in general necesare. Fundatii minime, stalpii de beton sunt tot ceea ce este de obicei necesar, dar asta se determina functie de conditiile locale.

Daca accesul la locul de instalare este facil, o casa prefabricata HIVEHAUS poate fi ridicata in maxim 2 zile. Conectarea la utilitati este facila, iar daca se doreste independenta fata de sursele conventionale de energie si apa, costurile sistemelor necesare vor fi adaugata la costul casei.

Ca si durata de viata, o astfel de casa este la fel de durabila ca si una de caramida, cu avantajul ca daca se strica oricare dintre partile componente, poate fi inlocuinta indiviadual, fara a afecta partile sanatoase.

Casa, desi modulara, nu are un pret fix, ci se poate plia pe bugetul fiecaruia. Asta din cauza modelului constructiv care permite asezarea peretilor in orice configuratie dorita de client. Poate fi folosita tot timpul anului, datorita peretilor si ferestrelor izolate foarte bine.

Casa nu se livreaza in afara Marii Britanii deocamdata, dar compania isi face planuri in acest sens. Brosura cu detalii tehnice aici.

01hivehaus-exterior1-via-smallhousebliss 02modular-house-hivehaus-800x427

03hivehaus-ldk1-03via-smallhousebliss

04modular-house-hivehaus6

05hivehaus-kitchen1-via-smallhousebliss

06hivehaus-kitchen2-via-smallhousebliss

07hivehaus-kitchen3-via-smallhousebliss

08modular-house-hivehaus3

09modular-house-hivehaus5

10modular-house-hivehaus7

11modular-house-hivehaus4

12hivehaus-ldk4-via-smallhousebliss (1)

13hivehaus-swing-out-wall-via-smallhousebliss

Despre case pasive:

casa_pasivaCartea va indruma, pas cu pas, de la proiectare pana la finalizarea constructiei, sugerandu-va principiile pe baza carora sa alegeti proiectantul si executantul lucrarii, care sunt elementele componente ale unei case pasive, precum si materialele de constructie, instalatiile si sistemele mecanice, de climatizare si electrice optime pentru atingerea scopului final: o locuinta confortabila, cu un consum cat mai redus de energie.

Vreau cartea

[divider]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!