Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ghivece şi jardiniere colorate, rezistente şi uşoare, din spumă poliuretanică

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Vara este anotimpul perfect pentru a etala culori puternice şi nicăieri nu este mai evident asta decât în regiunile calde ale globului, unde majoritatea anului este vreme senină, iar cantitatea de radiaţie solară care ajunge pe pământ este cu atât mai mare şi mai constantă, cu cât eşti mai aproape de ecuator. Clima şi lumina din nordul Africii, de pildă, sunt disponibile la latitudinea României doar în lunile iunie-iulie (mai puţin ploile).

Când am vizitat grădinile Majorelle din Maroc, unul dintre lucrurile pe care le-am remarcat a fost alăturarea firească şi contrastul frumos dintre nenumăratele nuanţe de verde ale plantelor şi mulţimea de ghivece şi jardiniere colorate.

Gradinile Majorelle, Marrakech, Maroc. Foto arhiva personala.

Vara, anotimpul perfect pentru a etala culori puternice

Mi-am amintit de grădinile Majorelle când cei de la Qdecor mi-au arătat ghivecele lor din spumă colorată. Sunt făcute parcă special pentru lumina puternică a verii şi pentru poziţionări sudice, dar, deşi sunt moi şi lucrate frumos, sunt suprinzator de durabile şi rezistente. Şi sunt o alternativă foarte plăcută la ghivecele şi jarnidierele maron şi negre din plastic!

Vara este anotimpul în care ne putem bucura la maxim de culorile vii in regiunea noastra cu 4 anotimpuri, şi ce metodă mai bună de a atrage ochiul spre bogăţia florilor tale: lumina, aranjamentele şi vasele pe care le foloseşti sunt companioni perfecţi ai florilor ce iubesc soarele.

Scoate florile la lumină, dar scoate-le şi în evidenţă!

Jardiniera Suki galbena.

Ghivece şi jardiniere colorate, decorate după plac

Vasele din imaginile marocane sunt din ceramică şi sunt vopsite, dar tu poţi folosi aceste ghivece din spumă poliuretanică  flexibilă de la QDecor şi obţii acelaşi efect. În plus sunt uşoare şi au interiorul impermeabil, iar pe ele se pot lipi tot felul de decoraţiuni drăguţe, dacă nu-ţi plac simple.

Ghiveci mov, cu cusaturi aparente, numai bun pentru decorat

Perete verde instant

Unele dintre modele au agăţători solide pentru balustradă, dar aceleaşi agăţători se pot folosi pe un grilaj de lemn sau metal şi iată că ai format un perete verde instant pentru balconul tău.

Ghivece din PVC, pentru un perete verde fara instalatii complicate.

Nu trebuie să transplantezi florile

Chiar dacă au interioarele căptuşite cu material impermeabil şi se poate planta direct în ele, tu poţi pune ghiveciul actual în cel din spumă şi te scuteşti de o treabă la finalul sezonului, iar planta nu va fi stresată de o dublă transplantare.

Coşuri suspendate

Tot pentru balcon sau terasă şi dacă îţi plac plantele curgătoare, există şi varianta de coş suspendat.

Ghivece şi jardiniere colorate viu, dar asortabile

Poţi folosi o singură culoare pentru tot balconul, dar la fel de bine poţi combina ghivece sau jardiniere albastru, verde crud (culoarea anului 2017!), roz, roşu sau portocaliu.

Uşoare, colorate, rezistente la soare şi potrivite pentru case cu copii

Pe lângă impermeabilitate, ghivecele din spumă sau din PVC sunt foarte uşoare, se curăţă la fel de uşor şi rezistă la radiaţia UV, adică nu se vor decolora. Nu se sparg, nu se zgârie şi se curăţă foarte uşor, ceea ce înseamnă că sunt perfecte şi pentru familiile cu copii. La fel de uşor se pot şi depozita până anul următor.

O alernativă plăcută la ghivecele şi jarnidierele maron şi negre din plastic: ghivece şi jardiniere colorate din spumă poliuretanică.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

2 comentarii la „Ghivece şi jardiniere colorate, rezistente şi uşoare, din spumă poliuretanică”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!