Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ghid de cadouri 2015 – jucării din lemn pentru copii

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Se investeşte atât de mult efort, timp şi bani în promovarea jucăriilor de plastic, încât este o supriză plăcută  să descoperim că mai există oameni pasionaţi să lucreze jucării din lemn frumoase şi trainice, cu mâinile lor şi cu unelte simple.

Inspiraţia şi-o găsesc în vremuri apuse sau în lumi imaginare, iar măiestria lor îşi are rădăcinile în tradiţia de a ciopli o jucărie de lemn în faţă vetrei, în serile lungi de iarnă, pentru copiii familiei. Subiectele le găsesc în biblie, în basme, în snoave şi ghicitori sau chiar în imaginaţia copiilor.

Am căutat prin arhiva proprie dar şi pe internet jucării handmade sau cu o poveste specială,  bune pentru dăruit zilele acestea şi am găsit câteva absolul încântătoare. Sperăm să va placă!

1. Arca lui Noe din lemn

De la Dudi Toys, despre care v-am povestit aici, am selectat pentru voi Arca lui Noe, deşi mai confecţionează şi maşini de jucărie, machete şi (interesant) papioane din lemn.

Arca include, pe lângă ambarcaţiunea însăşi, 46 de figurine atractive de animale şi o scară de acces şi este confecţionată din lemn de lemn de tei sau brad şi finisată cu uleiuri şi ceruri ecologice.

jucarii-arca_lui_noe1
Arca lui Noe din lemn de tei, finisata cu uleiuri naturale

2. Jucarii de poveste din lemn, lână şi culori naturale

De la Casa Visătoare, noi l-am cunoscut anul trecut pe Căluţul Filip dar nu sunt de lepădat nici jucăriile de pictat, jucăriile inspirate din poveşti, aşa cum sunt Fata babei şi fata moşului sau Miruna, Sanzaiana şi Margareta – păpuşile inspirate de pedagogia Waldorf.

jucarii_de_pictat
Jucarii de pictat
sanzaiana
Sanzaiana

3. Dăruieşti de 2 ori

Dacă vrei să faci un dar foarte special, poţi alege unul din care beneficiază atât copilul căruia îl oferi cât şi un altul, necunoscut şi cu o soartă mai puţin bună. Campania Jucăriilor de Pluş pentru Educaţie include anul acesta 10 jucării create după desenele a 10 copii, care se vor vinde în magazinele IKEA din toată lumea.

Pentru fiecare jucărie Sagoskatt cumpărată de noi, IKEA va dona 1 euro pentru educaţia copiilor defavorizaţi. Liliacul negru de deasupra este desenat de Albert, din România (8 ani).

IKEA_jucarii
Jucarii create de copii pentru alti copii

4. Pentru micul constructor

Dacă ai în casă un mic constructor, poate că ai vrea să exerseze şi pe modele de case din lemn. Cea din filmuleţul de mai jos este o frumoasă căsuţa din “buşteni”.

5. Un dormitor de păpuşi colorat după visele fetiţei tale

Dacă fetiţa ta îşi doreşte un dormitor pentru păpuşi, poţi alege varianta din lemn. După cum ne spune autorul, mobila e mult mai durabilă decât cea de plastic, se poate picta cu orice motive preferă mică gospodină şi adolescenta de mai târziu o va putea folosi pe post de suport pentru bijuterii.

dormitor_papusi
Dormitor papusi pictat manual.

6. Jucării logice: pun mintea la treabă şi nu se demodează niciodată

Jucăriile logice au în ele ceva magic şi fascinează indiferent de vârstă, pentru că pe lângă măiestria cu care sunt lucrate îndeamnă mintea să lucreze, şi chiar dacă tu ai rezolvat problemele acelea de mii de ori, este în continuare fascinant să urmăreşti faţa uimită a copilului care le va folosi.

jucarii_logice
Jucarii logice din lemn

7. Căsuţa de păpuşi 

Pe lângă noţiuni de organizarea a casei, micuţul poate fi educat şi într-ale arhitecturii şi organizării unei case, dată fiind structura deschisă a jucăriei. Căsuţa o găsiţi aici.

casuta_papusi
Casuta papusilor

8. Maşinuţa puzzle

Pentru micii amatori de şofat, dar şi de mecanică, o găsiţi aici.

masinuta_demontabila_lemn
Masinuta puzzle

9. Şoarecele cel curios şi caşcavalul buclucaş

Vor pune la lucru răbdarea şi voinţa copilului, dar poate fi jucăria ideală pentru momentele de liniştire petrecute împreună cu mama şi tata, dinainte de a intra în pat.

soarecele si cascavalul
Soricelul cauta drumul prin cascaval.

10. Un joc de construit, dar şi de dărâmat inteligent

După ce aţi pus toate piesele la un loc şi aţi construit un bloc frumos, cum puteţi scoate cât mai multe fără a-l dărâma? Un joc bun pentru o echipă de familie.

joc_de_construit
Blocul inteligent

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!