Folosire neobişnuită a spaţiului pe verticală: o baie suspendată

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

În spaţiile neobişnuit de înalte, arhitecţii aleg să folosească spaţiul pe verticală, construind încă un nivel la interior, în care amenajează de obicei dormitorul, dar în acest spaţiu înalt de 5,5 metri, pe lângă dormitor, au construit ceva mai neobişnuit: o baie suspendată şi deschisă către living.

Rolf Bruggink foloseşte interiorul acestei vechi clădiri într-un mod inteligent şi neobişnuit. Profită de largheţea şi înălţimea spaţiului, lăsând întreaga zonă de zi să se desfăşoare liber la parter, atât pe orizontală cât şi pe verticală.

Aici se află bucătăria, cu un perete de sticlă, ceea ce permite luminii naturale să pătrundă înăuntru, luminând spaţiile de lucru, dar şi să se reflecte de pe suprafeţe de sticlă, contribuind la luminarea naturală a spaţiului.

design-baia-suspendata2
Bucataria – vedere din exterior
design-baia-suspendata7
Bucataria-vedere din interiorDormitor suspendat am mai văzut. Dar o baie suspendată?

Pentru zona intimă a casei arhitectul a ales o soluţie des adoptată în ultimii ani în zonele urbane aglomerate: dormitorul suspendat, plasat pe o structură contruită la interior. Însă aici intervine partea neobişnuită: pe aceeaşi structură cu dormitorul s-a construit şi o baie suspendată, cu vedere asupra livingului.

Structura este accesibilă pe scări, de pe trei laturi, iar cele două părţi – baia şi dormitorul –sunt legate de un coridor suspendat. Langă baie se află şi o mică zonă de lucru cu vedere tot în living.

design-baia-suspendata1 design-baia-suspendata5 design-baia-suspendata3 design-baia-suspendata6

Întreagă locuinţa este luminoasă, datorită ferestrelor si usilor generoase, şi chiar dacă suprafaţa nu este mare, înălţimea a oferit o soluţie ingenioasă de folosire pe verticală.

În plus, arhitectul este foarte mândru de faptul că a folosit din plin materiale recuperate de la demolarea clădirii principale de pe vechea proprietate din Utrecht.

design-baia-suspendata4 design-baia-suspendata8 design-baia-suspendata9

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!