Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Finisaje de excepție pentru pardoseli: 4 tipuri de plintă din inox și aluminiu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

În arhitectură, plinta (plinth) este baza sau platforma pe care stă coloana, piedestalul sau monumentul. Este mediatorul dintre structura verticală și suprafața pe care stă, și cu cât este mai elegantă, cu atât elementele înconjurătoare sunt și ele mai bine puse în valoare.

Funcțional, plinta modernă protejează partea de jos a peretelui de lovituri, adunarea murdăriei, maschează cabluri și fire diverse, finalizează în mod plăcut și unitar lucrarea de pardosire. Estetic … ei bine, aici intervine diferența.

O plintă obișnuită sau o plintă din inox?

O plintă obișnuită, aleasă în mod normal de mine și de tine din magazinele și raioanele de specialitate, este în ton cu parchetul și este din PVC. Vrem doar să finisăm lucrarea de pardosire și de multe ori, dacă meșterul nu a făcut necesarul de materiale corect, ne amintim despre acest lucru abia când pardoseala este deja instalată. Fugim la magazin cu o bucată de parchet ca mostră de culoare, alegem plinta și accesoriile și cu asta expediem rapid episodul pentru că pardoseala este cea care contează, nu-i așa?

Există însă locuri în care nu doar pardoseala contează. În living, în holurile largi, în zonele inundate de lumină și în care privirea are răgaz să zăbovească pe toate suprafețele, sau în orice zonă în care ați investit și suflet și talent, nu numai bani, acolo amănuntele aparent fără importanță, cum este plinta, contează și chiar reușesc să pună în valoare spațiul.

Pentru pereți care par că plutesc

Este poate cea mai modernă și mai elegantă plintă, foarte apreciată de arhitecți și designeri. Se montează odată cu plăcile din gips carton de 12.5 mm, în același plan cu acestea, iar senzația de plutire se datorează rostului dintre plintă și placa de gips carton de deasupra. Este ideală pentru spațiile mari, aerisite, așa cum sunt intrările hotelurilor, birouri, showroom-uri, living, s.a.

Ca design, partea din față, vizibilă în încăpere, poate fi din aluminiu eloxat  – cum vedeți în imaginile de mai jos – aluminiu vopsit alb-mat sau lemn din stejar. Partea din spate –  cea care se fixează pe perete, este din aluminiu eloxat. Înălțimea plintei, cu tot cu spațiul liber, este de 6 cm.

Montajul este simplu: partea din spate se prinde de perete cu șuruburi sau prin tencuire, iar partea din față, cea care se vede, se montează la final, după ce pereții și pardoselile au fost finisate complet.

Plinta aluminiu Profilitec Plano BF:

Plinta_Plano_BF3 Plinta_Plano_BF2 Plinta_Plano_BF1 Plinta_Plano_BF5 Plinta_Plano_BF4

 Inox mat sau lucios, pentru durabilitate și luminozitate 

Inoxul este nemuritor: își pastreza aspectul strălucitor cu îngrijiri minime și rezistă la contactul cu diferite substanțe chimice. În plus, reflectă frumos lumina, iar plinta această de doar 6 cm înălțime are un profil atât de discret încât va fi aproape perfect lipită de perete, grație adezivilor elastici la tub cu ajutorul cărora se montează.

Plinta inox Profilitec Battiscopa BA-IL se pretează foarte bine în încăperi bine luminate, spațioase, strălucitoare și se asociază perfect cu pardoseli lise, din rășini epoxidice și gresie în formate mari. Varianta mată se asociază foarte plăcut cu parchetul și betonul aparent.

Plinta BA800IL - Inox lucios secund

Plinta BA600IX - Inox Mat

Plinta subțire din aluminiu, pentru discreție și pentru că poate fi vopsită  

Este cea mai cea mai discretă variantă de plintă de aluminiu – are doar 4.5 cm înălțime – și este cea mai căutată, datorita raportului pret-calitate-aspect atât pentru locuințe cât și pentru birouri.

Plinta aluminiu Profilitec Battiscopa BA este extrem de elegantă în culoarea sa inițială, dar se poate vopsi în orice culoare doriți și se poate asorta astfel cu orice element din cameră. (Vopsirea nu se face acasă, insă, ci o va face pentru dvs tot furnizorul de plinte, intr-un mediu profesionist).  Se montează ușor, cu ajutorul adezivilor elastici la tub și se pretează la orice tip de interior, atât de business cât și casnic.

Plinta_BA_amenajare

Plinta_BA_aluminiu

Profil elegant din aluminiu, pentru un aspect minimalist 

Această plintă este din aluminiu, are doar 4 cm înălțime de la podea, 1 centimetru grosime și se integrează perfect în aspectul interior al încăperilor. Poate masca un cablu subtire în canaletul de pe spate si este atât de fină și discretă încât nu o remarci, iar dacă o remarci, te surprind finețea, unghiurile perfecte și liniile suple ale profilului. În plus, există și piese speciale de legătură pentru a menține aspectul minimalist. Este disponibilă în mai multe nuanțe.

Battiscopa BA 400  se montează ușor, cu ajutorul adezivilor elastici la tub și  arată așa:

Plinta_BA400_aluminiu_aluminiu_mat Plinta_BA400_aluminiu_Corten

Pentru mai multe tipuri de plintă click pe Supertech.  Pentru informații suplimentare și comenzi, folosiți numărul de telefon afișat și în site : 0734 396 390.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.