Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Soluţia de călcat potrivită stilului tău de viaţă: fier de călcat, staţie de călcat sau aparat vertical cu aburi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Timpul este unul dintre puţinele lucruri pe care nu le putem cumpăra, cel puţin nu direct. De obicei îl “cumpărăm” sub formă de produse care fac treburi în locul nostru, sau ne ajută la treburile grele, astfel încât să le putem face mai repede şi mai eficient.

Dacă în urmă bilanţului de la acest final de an ai decis să economiseşti timp, consideră să îi ceri Moşului şi un nou fier de călcat, sau o altă soluţie mai potrivită cu stilul tău de viaţă şi obiceiurile de zi cu zi.

Consideră timpul investit în îngrijirea garderobei familiei, în detrimentul timpului de calitate petrecut împreună cu aceasta şi poate că vei decide că este mai rentabil să cheltui mai mulţi bani la achiziţia unui produs potrivit, decât să cheltui timp, făcând tu aceleaşi lucruri în mod repetat.

philips-calcare1

Fier de călcat clasic, cu aburi

Fierul de călcat este asociat în mod tradiţional cu truda de a călca rufe – una dintre cele mai consumatoare de timp şi plictisitoare activităţi casnice.

Dacă nu ai foarte mult de călcat şi nici nu este vorba despre rufe pretenţioase, atunci fierul de călcat poate fi în continuare cea  mai bună opţiune pentru tine. Calitatea materialelor încorporate şi numărul de funcţii incluse influenţează hotărâtor preţul unui fier de călcat, aşa că  stabileşte-ţi un buget realist. Puterea fierului (W) influenţează atât preţul, cât şi viteza şi acurateţea călcării: un număr mai mare de W înseamnă că fierul se va încălzi mai rapid şi îşi va menţine temperatura constantă.

În plus, trebuie să fii atent la tipurile de materiale pe care le poate călca. Dacă ai multe haine din bumbac, în special cămăşi, s-ar putea să fii pus în situaţia de a folosi sticla pentru udat pentru a scoate toate cutele, ceea ce creşte timpul de călcare şi riscurile de a arde ţesăturile, mai ales la un fier puternic. Puterea aburului generat ajută la călcare, dar asta înseamnă un rezervor mare de apă, echivalent cu un fier mai greu şi re-umplerea frecventă.

Foloseşte site-urile producătorilor  sau ale vânzătorilor online pentru a compara produsele şi mărcile între ele. Astfel îţi dai uşor seama ce caracteristici te interesează mai mult la un fier de călcat şi care este preţul plătit pentru fiecare.

Soluţie complementară pentru călcarea mai uşoară: uscătorul electric pentru rufe!

Staţia de călcat

Calci volume mari de haine săptămânal şi din materiale foarte diferite, chiar pretenţioase? Atunci probabil că este timpul să treci la o staţie de călcat. Aceasta este practic un fier de călcat uşor, sub 1 kg, al cărui rezervor de apă este static şi generează aburi de mare putere, care ajută foarte mult la îndreptarea materialelor, pătrunzând adânc în fibre. În cazul staţiilor, pe lângă putere (W), foarte importante sunt puterea şi continuitatea jetului de abur.

Greutatea mică a fierului, precum şi aburul puternic fac călcatul la staţie mult mai rapid şi uşor. În plus, puterea jetului de aburi (g) şi presiunea aburului (bari), fac posibilă călcarea pe verticală, iar unele modele nu au nevoie de reglarea temperaturii de călcare.

Staţia este mai voluminoasă decât fierul de călcat şi consumă mai mult curent, dar creşte confortul utilizatorului şi scade timpul necesar călcării.

Vezi AICI o gamă largă de staţii de călcat, pentru diferite bugete şi cu diferite caracteristici, iar în filmul de mai jos, principalele diferenţe dintre fierul şi staţia de călcat.

Aparatul de călcat vertical, cu abur

Dacă majoritatea rufelor tale sunt spălate şi călcate la curăţătorie, iar acasă te ocupi doar de retuşarea lor şi de câteva ţesături mai delicate, atunci ia în calcul aparatul de călcat vertical cu aburi. Este perfect pentru materialele delicate şi retuşurile de ultim moment, pentru hainele cu aplicaţii speciale (paiete, cristale, broderii) şi pentru cele din materiale texturate.

Nu ai nevoie de masă de călcat, reîmprospătează hainele şi elimina mirosurile e ţigară, de mâncare şi corporale, dar este potrivit şi pentru perdele, draperii şi cuverturi. Este perfect pentru haine groase, cum sunt paltoanele, sau pentru cele cu fladuri, mâneci bufante, croiuri speciale.

În plus, există şi varianta de voiaj, compactă şi eficientă, perfectă pentru retuşuri de ultim moment. Mai jos, o demonstraţie de utilizare a unui aparat de călcat cu aburi static.

Material realizat cu sprijinul Philips.

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.