Un alt avantaj scos in evidenta de catre companie este costul redus al energiei produse astfel, datorat faptului ca pozitionarea la suprafata apei asigura si racirea panourilor solare. Racirea continua asigura temperatura scazuta a elementelor de silicon, marindu-le astfel durata de viata si eficienta.
Solaris Synergy a fost fondata in 2008 si a castigat deja un grant de la guvernul israelian pentru devoltarea ideii, dar dispune si de finantare externa, din SUA. In plus, au primit deja avizul companiei de apa israeliene Mekorot pentru a devolta prima ferma langa orasul Netivot.
Compania sustine ca deja negociaza viitoare proiecte cu companii din Marea Britanie, Franta, America de Sud si India.
Cea mai mare provocare pentru companie, dupa spusele directorului sau de dezvoltare, este mentinerea costurilor la un nivel cat mai scazut, pentru ca “oamenii nu vor folosi tehnologia noastra daca nu are pretul suficient de scazut”. Deasemenea, compania este constienta ca pentru a ataca piata globala va trebui sa se asocieze cu o companie care deja opereaza la nivel global, mai ales ca Solaris nu este singura companie care exploateaza aceasta idee, si sunt constienti ca pentru a ajunge lideri pe acest segment trebuie pur si simplu sa fie cei mai buni.
Distribuie:
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru imprimare(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru a trimite prin email unui prieten(Se deschide în fereastră nouă)