Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Ferestre performante energetic pentru case cu consumuri minime. Cum le alegem?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ferestrele din PVC au intrat pe piața din România in mod firesc, din dorința de a ține pasul cu arhitectura modernă, si treptat s-au transformat în soluții economice și durabile care răspund necesității de economisire a energiei.

Pe de altă parte, începând cu anul 2018 se vor aplica prevederile Directivei 2010/31/UE, privind performanța energetică a clădirilor: toate clădirile publice noi vor fi proiectate cu un consum energetic aproape de zero, urmând ca din 2020 cerința să se aplice și la clădirile private noi.

Cum evaluăm performanța energetică a ferestrelor?

Alegerea corectă a tâmplăriei din punct de vedere al izolației termice se face corelând proprietățile de izolație ale componentelor principale: rama și geamul, pentru care definitorii sunt valorile coeficienților de transfer termic: Uf pentru ramă și Ug pentru pachetul de geam termoizolator.

Coeficientul de transfer termic Uw se calculează în baza celor două valori și arată cât de mult izolează fereastra. Astfel, cu cât valorile Uw sunt mai scăzute, cu atât pierderile de căldură prin fereastră se diminuează.

Gealan_Schita_Profil1

 

Conform normativelor actuale în izolația clădirilor din România, o fereastră standard din punct de vedere energetic este caracterizată de Uw max=1.3 W/mpK.

Pentru a obține rezultatele optime, aveți în vedere că geamul trebuie să aibă valoarea Ug max=1.1 W/mpk, iar în cazul ramei, țineți cont de o valoare de referință Uf max=1.2–1.3 W/mpk.

Daca veti monta un geam cu caracteristici ȋnalte de izolație termică pe rame puternic izolatoare, veti obține ferestre performante energetic, cu valori Uw ≤ 1.1.

Performanța termoizolantă a ferestrei este determinată, în principal, de echilibrarea valorilor Uf și Ug şi nu este influențată de numărul de camere al profilului sau de folosirea profilelor cu miez reciclat.

De asemenea, norma germană de calitate RAL recunoaște în egală măsura eficiența energetică a profilelor de clasa A și B, diferența dintre ele fiind dată de grosimea pereților exteriori, factor care nu reprezintă criteriu de performanță termică.

În fruntea produselor eficiente energetic de la Gealan se află sistemul Futura, dezvoltat pentru a atinge cele mai bune proprietăți de izolare termică, respectând standardul de casă pasivă, în conformitate cu IFT Rosenheim. Ferestrele Gealan cu eficiență de casă pasivă reduc substanțial pierderile de energie termică și implicit, costurile de încălzire sau răcire a casei sunt minimizate. În plus, rezistența termică a ferestrei poate fi amplificată prin folosirea rulourilor și obloanelor cu permeabilitate la aer medie spre scăzută.

Gealan oferă încă din 2014 cele mai eficiente soluții care răspund ȋntr-un mod economic cerințelor ȋnalte ale standardului de casă pasivă. Mai multe informații pe www.ferestrepentrucasepasive.ro.

Gealan_Casa_infrarosu
Casa cu ferestre Gealan vazuta in infrarosu
Gealan_Ferestre_ eficiente
Casa cu ferestre Gealan si camp solar interior pentru utilizarea energiei solare.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.