Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Feng Shui si proiectul de arhitectura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Principiile feng shui sunt rareori integrate intr-un proiect de arhitectura modern, desi, paradoxal, tot mai multi clienti isi doresc o casa feng shui. In cazul ideal, consultantul feng shui si arhitectul ar trebui sa lucreze impreuna, iar daca nu este posibil, atunci macar dvs, ca proprietar incercati sa va informati si sa luati legatura cu un cosultant, pentru ca sanatatea, confortul si prosperitatea sa-si dea intalnire in casa dvs.

Iata doua exemple de evaluare a unui proiect functie de 2 dintre scolile feng shui: Scoala Formei si Scoala Stelelor Zburatoare.

   1. Scoala formei, care se ocupa de aspectele intutive ce tin de confort si armonie, pune accent pe circulatia libera a fluxurilor de energie intr-o cladire si pe influenta mediului inconjurator, a formelor de relief si a structurilor interioare asupra norocului locatarilor.

Principiile de baza ale Scolii formei recomanda proiectarea de spatii care permit curgerea neobstructionata a energiei, cu o viteza aflata in armonie cu destinatia spatiului si pe traiectorii serpuitoare, ce permit “ hranirea” energetica a tuturor colturilor din cladire.

Intrarea principala are o importanta covarsitoare, ea reprezentand “ gura” prin care cladirea primeste hrana energetica si viata. Intrarea trebuie sa fie usor accesibila si sa fie bine marcata prin lumini, plante ornamentale, placuta cu numele companiei sau al familiei care locuieste in cladire.

Dormitoarele trebuie proiectate in sectoare mai putin circulate, linistite, iar patul in care vor dormi locatarii nu trebuie sa fie asezat sub grinzi sau langa stalpi cu muchii ascutite.

   2. Scoala avansata a stelelor zburatoare este o disciplina previzionala care explica in mod remarcabil intamplarile, evenimentele si norocul celor care vor locui in acea casa.

Conform scolii stelelor zburatoare, frumos si elegant nu inseamna in acelasi timp norocos. Norocul adus de casa va fi intotdeauna corelat cu ceea ce trebuie sa i se intample locatarului. Singuratate, adictie, probleme cu legea? Sau prosperitate, armonie umana si drum drept in viata?

Tinand cont de faptul ca viitoarea cladire va fi de fapt scena pe care se va “ juca” viata clientului, expertul feng shui poate recomanda in faza de proiectare anumite lucruri pentru optimizarea evenimentelor de viata viitoare:

–         schimbarea unghiului de orientare a cladirii doar cu cateva grade, manevra ce va tranforma o casa aducatoare de piedici si boli grave intr-o casa norocoasa, cu multe sectoare benefice

–         mutarea usii principale pe un alt sector, lucru ce poate face diferenta intre faliment si un succes in afaceri

–         schimbarea destinatiei unei camere: daca un client a cerut arhitectului amplasarea dormitorul pe o stea aducatoare de nenorociri si dressingul pe un sector foarte norocos ( unde de fapt norocul se iroseste inutil), destinatia camerelor se poate schimba simplu in faza de proiectare, iar impactul va fi covarsitor.

–         amanarea momentului in care va incepe constructia pentru un anumit interval de timp, amplasarea acoperisului si mutarea locatarilor in cladire dand startul “ spectacolului vietii” celor care se vor muta. Toata lumea isi doreste ca acest spectacol sa aiba un scenariu placut, dar realitatea nu sta intotdeauna in acest fel. Factorul timp are o importanta enorma in evaluarea norocului celor ce vor ocupa cladirea. Timpul curge si norocul se schimba.

    Si un exemplu: o cladire care a fost construita in anii ’90 si orientata catre Nord, mai precis in intervalul de orientare cuprins intre 352 si 7 grade, a fost extrem de norocoasa si prospera pana in anul 2004. Din februarie 2004, semnificatia energiilor de pe fatada acelei cladiri s-a schimbat si norocul a apus, lasand loc pierderilor, scandalurilor si tradarii, delapidarii. Daca usa de acces intr-o astfel de cladire se afla pe sectorul central, adica pe Nord, o idee care ar putea atrage din nou prosperitate ar fi remodelarea fatadei si mutarea acelei usi pe sectorul de Nord Est, sector care in cazul respectivei cladiri va fi prosper pana in 2044.

Autor: Diana Roman, consultant feng shui rezidential/business la Feng Shui Studo .

Acesta este un compass feng shui si va poate ajuta sa va sti seama de nivelul de apropiere a amenjarii actuale a casei dvs si o amenajare dupa principiile feng shui.

fengshuicompass

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.