Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Emondorul de înălțime HT 56 C-E de la STIHL. Un utilaj inovativ pentru îngrijirea pomilor

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Emondorul de înălțime HT 56 C-E de la STIHL a fost lansat de curând și pe piața din România. Este vorba despre un utilaj revoluționar dedicat îngrijirii copacilor și care poate fi folosit fără probleme de utilizatorii ocazionali.

Mai ales în preajma iernii, copacii trebuie toaletați pentru ca vântul, viscolul sau zăpada care se anunță să nu rupă crengile uscate și să creeze pagube, așa cum se întâmplă frecvent, în special în zonele urbane.

Emondorul HT 56 C-E – un motoferăstrău pentru lucrul la înălțime

Producătorii au inventat aceste emondoare care nu sunt nimic altceva decât niște motoferăstraie adaptate la nevoia de a curăța un copac de crengi, fără a te urca în el. În cazul HT 56 C-E vorbim de o tijă segmentabilă care asigură de la sol o tăiere confortabilă până la o înălțime de aproape 4 m, în vârful acesteia fiind montate șina și lanțul. Motorul se află situat la baza tijei și este dotat cu o putere de 1,1 CP, dar și o tehnologie economică denumită 2-MIX.

Tehnologia 2-MIX implementată pe motoarele cu benzină STIHL asigură o scădere a noxelor cu până la 70% și a consumului de combustibil cu 20%, față de motoarele clasice.

Un motor mai puternic pentru profesioniști

Pentru utilizatorii profesioniști, care au de îngrijit nu doar pomi fructiferi, STIHL a dezvoltat un sistem mai avansat, cu un motor mai puternic de 1,4 CP, în 4 timpi. Cu emondorul HT 103, introdus tot din acest an pe piața noastră, se poate lucra de la sol la o înălțime de peste 5 m. Și asta datorită unei tije telescopice, care poate avea o lungime totală de aproape 4 m. Precizia de ghidaj a utilajului este ridicată datorită tijei telescopice cu greutate redusă și a formei sale rectangulare. În cazul HT103 vorbim de o lungime de tăiere a lamei de 30 cm, iar pentru modelul HT 56, de 25 cm, oricum suficient pentru a scăpa rapid chiar și de crengile mai groase.

Cele două echipamente se găsesc pe rafturile celor 300 de magazine ale dealerilor STIHL din toată țara.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.