Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Eficacitatea lămpilor cu radiații UV-C în dezinfectarea aerului demonstrată într-un studiu Signify și Innovative Bioanalysis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

În 2020, înainte de a începe pandemia de Coronavirus, am scris despre Cum te ajută lămpile bactericide UV-C să scapi de mucegai, bacterii, virusuri și alte microorganisme dăunătoare. Eficacitatea lămpilor UV-C în distrugerea microorganismelor este testată de mulți ani de eexperienta și nenumărate produse de purificare a aerului, apei sau de dezinfectare a suprafețelor.

Iată că acum Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în domeniul iluminatului, demonstrează eficiența corpurilor de iluminat Philips cu UV-C în neutralizarea SARS-CoV-2. Concluzia reiese dintr-un studiu desfășurat în colaborare cu cercetătorii de la Innovative Bioanalysis, un laborator de referință certificat CAP, CLIA, AABB din Costa Mesa, California.

Sisteme cu raze UV-C pentru aerul din nivelul superior al spațiilor închise

Sistemele cu raze UV-C pentru aerul din nivelul superior al spațiilor închise au distrus în proporție de 99.99% virusul SARS-CoV-2 din încăpere, într-un interval 10 minute. După o expunere de 20 de minute, virusul a devenit indetectabil.

„Pornind de la premisa că expunerea la radiațiile UV-C neutralizează germenii patogeni, ne așteptăm ca iluminatul cu UV-C să aibă un impact similar asupra diverselor mutații genetice ale SARS-CoV-2”, a afirmat Sam Kabbani, Chief Scientific Officer în cadrul Innovative Bioanalysis.

„Rezultatele acestei cercetări atestă eficiența echipamentelor noastre în dezinfectarea cu UV-C, dar mai ales contribuția lor importantă în lupta împotriva SARS-CoV-2, cât și a altor virusuri”, a declarat Harsh Chitale, Liderul Deviziei de Soluții Digitale din cadrul Signify. „Demonstrează cum tehnologia UV-C poate fi o măsură preventivă de succes pentru organizațiile aflate în căutarea unor soluții prin care să asigure un mediu sigur și steril vizitatorilor, cumpărătorilor și angajaților”.

În 2020, Signify a crescut de 8 ori producția de surse de iluminat cu UV-C în sprijinul luptei împotriva COVID-19 și a achiziționat GLA pentru a-și completa portofoliul de echipamente destinate igienizării aerului din încăperi. De atunci, compania a instalat sisteme destinate dezinfectării cu UV-C în multiple locații, precum ale retailerilor EDEKA Clausen (Germania) și dm (Slovacia), dar și Clubul de Rugby Harlequins din Marea Britanie.

Cum funcționează corpurile de iluminat cu UV-C

Datorită înălțimii la care sunt montate, echipamentele de dezinfectare permit prezența oamenilor în încăpere și nu influențează desfășurarea obișnuită a activităților. Prin ventilație mecanică sau flux natural, aerul dezinfectat este împins către partea inferioară a camerei. Mai mult, protecția și optica surselor de iluminat sunt proiectate special pentru a împiedica expunerea accidentală a oamenilor din încăpere la radiațiile UV-C.

Pentru mai bine de 35 de ani, Signify s-a aflat în fruntea tehnologiei UV. Cu un istoric de soluții inovative și o expertiză consolidată în domeniul iluminatului cu UV-C, dispozitivele Signify sunt proiectate, instalate și utilizate în conformitate cu instrucțiuni riguroase de siguranță și fabricate în urma unor procese industriale atent controlate. Sursele de lumina cu UV-C se utilizează întotdeauna de către profesioniști, conform instrucțiunilor și cerințelor de siguranță.

Conform rezultatelor obținute în urma unui test efectuat de Innovative Bioanalysis, un laborator de referință  de siguranță certificat CAP (Certified Authorization Professional), CLIA (Clinical Laboratory Improvement Amendments), AABB (American Association of Blood Banks), într-un spațiu cu o circulație suficientă a aerului. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați raportul cu rezultatele testului, disponibil aici.

Nota

Testele au fost efectuate cu aparate Philips montat pe perete pentru dezinfecţia superioară a aerului cu UV-C. Dimensiunile camerei de testare au fost de aproximativ 8’x8’x10’, în conformitate cu standardele de biosecuritate de nivel 3.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.