Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Răspuns pentrumontare centrala termica fara racord la gaze

Noi informatii despre garantii si perioadele de restituire
Buna ziua
A fost publicata OUG 9/2016, care aduce modificari conditiilor de Acordare a garantiilor si de restituire a produselor de catre magazinele obisnuite (nu online).
Este redefinita notiunea de garantie astfel:
– garanția comercială – orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
– garanţia legală de conformitate – protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a vânzătorului faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
Reperarea sau inlocuirea produselro se va face in maxim 15 zile de la semnalarea neconformitatii, intrun interval de 2 ani de la livrarea produsului.
Vedeti detalii aici, iar textul ordonantei aici.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi

  • ultimele articole publicate
  • ebook-ul cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email:

  • 5% reducere la prima comandă din magazin.