Răspuns pentru Renovare apartament ultimul etaj cu gips carton

Bună ziua

Iată răspunsurile

  1. pot pune rigips pe pereții unui apartament fără caroiaj?

Da, puteți, dacă pereții sunt drepți, dar căutați ca adezivul folosit să fie special pentru gips carton și țineți cont de condițiile de aplicare ale acestora, trecute în fișele tehnice.

Noi am găsit astfel de adezivi AICI și AICI și dacă citiți fișele tehnice aferente, veți găsi acolo și condițiile de aplicare – nu sunt eficienți pe orice suprafețe.

La pereții exteriori, dacă blocul nu este termoizolat, ar fi bine să vă gândiți la un strat termoizolator pe interior, cum ar fi vata minerală, ceea ce implică prezența caroiajului. Gips cartonul nu are proprietăți termoizolatoare și chiar se poate forma condens și mucegai în spatele plăcii.

  1. pot izola tavanul cu rigips și vată minerală de 5 cm? Menționez că apartamentul este situat la et 4 din 4.

Acest răspuns va este oferit de Ursa România :

Sigur se poate, atâta timp cât vata este montată cu folie barieră de vapori la partea caldă, și folie anticondens la partea rece.

Pentru a atinge o rezistență termică mai bună recomand un produs cu un coeficient lambda mai scăzut, cum sunt Ursa Sf34 (0.034) sau Ursa Sf38 (0.038)  sau un strat mai gros din produsul de lambda =0.044 -Ursa Gemini.
STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!