Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Doua proiecte romanesti au intrat in finala festivalului mondial de arhitectura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Peste 700 de proiecte au intrat anul acesta in cursa pentru mult ravnitele premii acordate in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura – cel mai mare eveniment international de arhitectura din lume, care se va derula si anula acesta la Singapore, in perioada 4-6 noiembrie.

Festivalul are 31 de categorii, iar NOVELTY AE a optat sa participe cu doua proiecte la sectiunea Proiecte vitoare: unul din domeniul Educatiei si celalalt din domeniul Sanatatii.

SKYLINE,  inscris in  categoria Educatie, sectiunea Proiecte Viitoare este proiectul pentru noul sediul al CERONAV – centrul de instruire si perfectionare a personalului din domeniul navigatiei. Baza de instruire este dispusa pe 8 niveluri, cu o suprafata totala de 5442 mp si include sali de curs, de testare, simulatoare, unitati de cazare, sala de conferinte, restaurant si cafenea.

“Particularitatea designului vine din jocul cu casetele asimetrice cu terminatii rotunjite, cu volumele si consolele dar si din alaturarea materielelor la nivelul fatadelor. Incadrarea fiecarui etaj in casete de sine statatoare are rolul de a delimita vizual nivelele si de a concentra punctul de interes al cladirii la nivel orizontal. De asemenea, suprafetele vitrate continue accentueaza dispunerea pe orizontala.” Sursa: http://noveltyae.ro/proiecte/skyline.

Novelty_AE_Skyline

La categoria Proiecte din domeniul Sanatatii, sectiunea Proiecte Viitoare, a fost inscris proiectul LEGACY, un centru balear care este menit sa valorifice tot timpul anului resursele geo-termale din judetul Bistrita Nasaud. Proiectul reflecta si preia linia colinelor din jur, prin interventii minime asupra mediului inconjurator, iar facilitatile incluse vor oferi consultatii  tratamente, intretinere si agreement pentru toate grupele de varsta. Sursa: http://noveltyae.ro/proiecte/legacy.

Novelty_AE_Legacy

Inscrierea celor 2 proiecte romanesti a fost doar primul pas pentru castigarea vizei catre scena internationala de arhitectura atat pentru Novelty AE, cat si pentru Romania.

Jurizarea a fost asigurata de o echipa impresionanta de specialisti in domeniu, precum Sir Peter Cook (CRAB Studio) sau Sou Fujimoto (Sou Fujimoto Architects). Juriul complet aici.

Reusita Novelty AE este cu atat mai remarcabila, cu cat doar inca 2 din birouri de arhitectura din Romania au mai atins aceasta performanta.

Felicitari echipei dar si clientilor firmei care, datorita deschiderii si increderii in viziunea arhitectilor, au facut toate acestea posibile.

Lista finalistilor la categoria Educatie – Proiecte Viitoare

Lista finalistilor la categoria Proiecte din domeniul Sanatatii – Proiecte Viitoare

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.