Dormitor cu bibliotecă: 7 amenajări inspiraționale pentru cei cărora le place să doarmă alături de cărțile lor

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Colecțiile de cărți au ceva fascinant, atât prin ritmicitatea și ordinea cotoarelor de carte înșiruite ordonat, cât și prin misterele cuprinse între coperțile lor. Le privim și poate nici nu ne dăm seama, dar ne creează stări: de confort, de curiozitate, de uimire sau de respingere. Ne mutăm în case noi și abia după ce ne-am instalat și cărțile ne simțim acasă. Intrăm în case noi și ne dăm seama că nu ne spun nimic, pentru că lipsesc cărțile și arta – două dintre lucrurile care personalizează și îmbogățesc sufletul oricărei case.

Când visăm la casa ideala, visăm să avem și un birou sau o bibliotecă plină de cărți. Ne reamenajăm apartamentul și nu uităm să construim și un spațiu pentru cărțile noastre. Uneori e foarte sus, pentru că nu se poate altfel, alteori este un perete întreg plin de rafturi cu cărți și suveniruri, iar în unele cazuri ne punem cărți și în camera în care dormim, pe orice raft și comodă, pentru că cititul este ultima activitate liniștitoare a zilei.

Pentru cei care încă visează la un dormitor cu bibliotecă, iată în cele ce urmează 7 idei de amenajare pentru dormitor care includ și cărțile tale favorite.

1.Dulapuri închise plus rafturi cu cărți și suvenituri

Această casă este construită pentru timpul liber și relaxare, dar nu lipsesc din ea cărțile, obiectele de colecție strânse de-a lungul vieții profesionale și chiar un birou aerisit, cu vedere largă spre peisaj.

Vezi tot proiectul: https://sporulcasei.ro/o-casa-pe-un-singur-nivel-cu-pereti-si-usi-culisante-pentru-flexibilitate-si-deschidere/

2.Paturi tapițate și cărți

Pentru o senzație de lux, confort și liniște instantanee optează încă de la începutul amenajării dormitorului pentru unul dintre aceste paturi tapițate. Fie că este vorba despre piele ecologică sau stofă, vei obține instantaneu acea senzație de lux și confort pe care o cauți. Iar dacă visai la un dormitor cu bibliotecă care să includă și un pat tapițat tip platforma, vezi sugestia din această imagine:

Sursa imagine: https://www.behance.net

3. O bibliotecă cu funcții multiple

Aici biblioteca din dormitor este parte integrantă a unui corp de mobilier cu funcții multiple: biblioteca, raft in living, separație între camere și dulap pentru haine.

Dormitorul casei de vacanta cu camere de oaspeti neobisnuite

4. Tu ce ai pe peretele din dormitor?

Iată aici o sugestie de amenajare a unui dormitor cu bibliotecă pentru cei care trebuie să folosească orice colțisor din fiecare cameră.

Sursa imagine: http://www.bindo.vn

5.Cărți peste tot, inclusiv în bucătărie și baie

În această casă există cărți peste tot, inclusiv în bucătărie și baie, depozitate pe rafturi incluse în orice colțisor al amenajării. Un bun exemplu pentru cei care își imaginează că biblioteca are neapărat nevoie de un spațiu dedicat sau de mobilier masiv. Cărțile sunt importante, nu mobila.

Proiectul Tire Shop

6.Priveliștea din dormitorul tău nu e grozavă?

Dar dacă amenajezi peretele ca în imaginea de mai jos? Nu-i așa că universul interior (al tău și al casei) te ajută să-ți muți privirea de al exteriorul nu prea atrăgător al cartierului?

Sursa imagine: http://www.nevistudio.pl

7.Un dormitor micuț, cu spații de depozitare peste tot

Acest apartament este un exemplu de ingeniozitate și gândire fără limite, iar dormitorul adulților are depozitări inclusiv sub pat. Te-ai fi gândit?

Proiectul de amenajare aici

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!