DIY: Reamenajarea balconului cu lemn din paleti si multe idei creative

Transformarea acestui balcon este spectaculoasa in sine dar si mai important este faptul ca amenajarea este facuta fara a afecta in vreun fel structura balconului, locatarii fiind chiriasi, nu proprietari. Ideea merita luata in considerare pentru ca este ieftina, creativa si indeamna la cautarea de solutii practice, in loc de asteptarea momentului sau bugetului potrivit.

redecorare_balcon3
Mica bancheta de colt, dulapiorul si coltul verde

Reguli ocolite in mod creativ

Regulile impuse de proprietari nu erau de natura sa incurajeze vreo modificare in casa, iar pe langa ele, cei doi chiriasi au adaugat si conditii proprii si totusi rezultatul este un balcon primitor si atractiv, care se deschide spre parcul din apropiere.

  • In primul rand este vorba despre un apartament cu chirie. In astfel de cazuri putem astepta pana ce ajugem la casa noastra ca sa amenajem cum vrem, sau gasim solutii creative respectand regulile proprietarului. Aici s-a ales variant a doua.
  • In al doilea rand, bugetul a fost limitat, asa ca s-a lucrat cu materiale reciclate, si anume lemn din paleti de marfa. O alta dovada ca putem face modificari mari cu bugete mici.
  • In al treilea rand trebuiau sa respecte regulile proprietarului: 1. Nu au avut voie de dea gauri in pereti  si 2. Nu au avut voie sa picteze pe nici une dintre suprafetele interioare: pereti, podea, tavan
  • In al patrulea rand, orice amenajarea intr-o casa inchiriata trebuie sa poata fi dezasamblata rapid si fara pagube pentru proprietate, la plecare.
  • In al cincilea rand, chiriasii sunt adeptii mobilierului  incastrat, care arata si valorifica spatiile mult mai bine decat cel din magazine.

La prima vedere, regulile sunt descurajante, dar privite ca provocari si nu ca bariere, duc la rezultate spectaculoase, ca acesta.

redecorare_balcon5
Interiorul balconului dupa renovare

Solutii destepte si practice

Pentru ca nu puteau afecta in vreun fel structura casei sau a peretilor, cei doi au construit din scanduri de paleti o structura care dubleaza peretii balconului, fara a o atasata de acestia, un fel de casa in casa. Scandurile, masurate pentru a acoperi perfect peretii, sunt atasate de elementele de colt si de stalpii verticali, iar impreuna formeaza o structura solida, are dubleaza pe interior peretii balconului. Lemnul, fiind reciclat, are nervuri si nuante complet diferite de la o scandura la alta, asa ca face un joc foarte frumos de modele naturale.

Dupa ce au obtinut acesti pereti din lemn, i-au decorat dupa bunul plac, i-au pictat pentru a nu pune covoare, au adaugat perne colorate, au pus flori in jardinierele de plastic mascate tot cu lemn si chiar au construit o mica gradina verticala. Mobilierul este facut tot de ei si tot din lemn reciclat din paleti. Schimbarea este uluitoare, iar spatiul obtinut este primitor si plin de culoare.

Casa a castigat astfel inca un loc pentru petrecut clipe frumoase in familie, iar cei doi si-au valorificat talentul, pasiunea si si-au dovedit ca pot face schimbari care conteaza, cu bani putini.

Imaginile vorbesc de la sine si speram sa va inspire si pe dvs in reamenajarea balconului de vara aceasta. Alte idei gasiti aici: amenajarea balconului de la bloc.

redecorare_balcon6
Picturi in loc de covoare
redecorare_balcon7
Jardiniere colorate

redecorare_balcon2
Inainte

redecorare_balcon3
Dupa

redecorare_balcon1
Inainte

redecorare_balcon4
Dupa

Sursa: A Piece of Rainbow Blog

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.