Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

DIY: Cum se desfunda chiuveta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pasul 1 : pompa de mana

Pentru a desfunda chiuveta, de cele mai multe ori este suficienta o pompa de mana. Plasati-o deasupra gurii de scurgere si pompati ferm, pe directie verticala. Este bine sa fie si ceva apa in chiuveta cand faceti acest lucru – creste forta de suctiune si implicit se curata scurgerea mai repede.

Pentru ca pompa sa fie eficienta, daca chiuveta are si scurgere de preaplin, aceasta trebuie acoperita etans, pentru a se creea vacuum si a antrena astfel impuritatile.

Pasul 2 : demontarea si curatarea sifonului

Cand insa pompa nu face fata, inseamna ca s-au adunat prea multe impuritati la sifon. In acest caz va trebui sa demontati sifonul, sa il goliti de apa si sa curatati tevile de scurgere cu ajutorul unei sarme cu capatul indoit.

Toate scurgerile de chiuvete au pe traseu un sifon, de forma rotunda sau tubulara, care este tot timpul plin cu apa si al carui rost este sa impiedice urcarea in casa a mirosurilor din canalizare. Daca pompa nu face fata, atunci trebuie sa demontati/desfaceti acest sifon si sa curatati prin el.

Inainte de a incepe demontarea aduceti la indemana un lighean sau o galeata pentru apa ce se va scurge.

In cazul sifoanelor de forma rotunda,  acestea au o valva special construita pentru golire si curatare (C din fig.3), iar altele, nu (fig.2).  Daca sifonul de la chiuveta dvs are aceasta valva speciala, fie in lateral fie dedesupt, desfaceti capacul acesteia si sifonul se va goli de apa, apoi puteti scoate impuritatile de pe teava cu mana sau cu sarma.

Daca sifonul nu are aceasta valva de acces, atunci va trebui sa il  demontati astfel: desfaceti cele doua fileturi care il leaga de instalatie – A si B din fig.2 si apoi curatati sifonul extras si tuburile legate de el.

2_sifon_rotund_fara_valva3_sifon_rotund_cu_valva

In cazul sifoanelor de forma tubulara (fig.4) – acestea sunt cel mai usor de intretinut, pentru ca tot ce aveti de facut este sa desfaceti filetul A din partea de jos, rotind in sens invers acelor de ceasornic si aveti acces la tubul de scurgere pe care il puteti curata usor cu mana sau cu o sarma.

4_sifon_tubular

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.