DIY: Cum construim un perete despartitor din gips carton

DIY: Cum construim un perete despartitor din gips carton

Reamenajarea cu pereti despartitori este una dintre cele mai rapide si eficiente metode de compartimentare a spatiului. Se aleg in special placile de gips-carton deoarece sunt cea mai eficienta metoda comparativ cu peretii masivi din caramida sau BCA, iar gips cartonul ofera protectie impotriva incendiilor si zgomotelor si tin loc de izolare termica.

Peretele obtinut este usor, perfect, iar timpul de executie este foarte scurt, fara deseurile care se obtin in mod normal la realizarea unuia masiv de zidarie. Un atu suplimentar al unui perete despartitor din gips carton este inglobarea fara probleme a instalatiilor electrice si sanitare in spatiul gol rezultat din constructie, fara a afecta protectia impotriva incendiilor si izolarea fonica.

Utilizarea peretilor si placarilor din gips-carton este universala, putându-se utiliza in toate zonele locuintelor, de la bai si bucatarii, la camere sau mansarde. In acest fel, poate fi realizat un spatiu adaptat nevoilor fiecaruia, intr-un timp foarte scurt.

Un factor important de care trebuie tinut cont in momentul cumpararii de produse necesare construirii de pereti despartitori este ca acestea sa indeplineasca cerintele de protectie fonica, termica si rezistenta la foc, pentru a asigura durabilitate intregii lucrari. Pentru a avea garantia unei lucrari realizate corespunzator, este foarte important ca aceasta sa fie facuta conform specificatiilor tehnice ale producatorului si de o echipa specializata.

Conform specialistilor Hornbach, pasii pentru crearea unui perete despartitor din gips carton sunt acestia.

1. Realizarea structurii din profile de aluminiu UW (pentru cadre) si CW (pentru stalpi)

2.Fixarea placilor din gips carton pe structura de profile.

Hb_pasi_gips_carton1

3. Umpleti rosturile dintre placi cu glet pentru finisare si armati cu banda pentru armarea rosturilor. Denivelarile trebuie razuite cu smirghel.

4. Dati toata suprafata cu o amorsa inainte de var sau gletuiti toata suprafata pentru a putea fi apoi vopsita sau pentru orice alt finisaj (tapet, faianta).

Hb_pasi_gips_carton2

5. Adaugati finisajele dorite – aici faianta.

Hb_pasi_gips_carton3

Camera inainte si dupa realizarea compartimentarii.

Hb_inainte_gips_carton4

Hb_dupa_gips_carton5

Foto si informatii tehnice: Hornbach.

Cum realizam un perete curbat din gips carton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.