Despre o companie infiintata acum 350 de ani: Saint Gobain - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Despre o companie infiintata acum 350 de ani: Saint Gobain - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Despre o companie infiintata acum 350 de ani: Saint Gobain

Saint Gobain aniverseaza anul acesta o varsta aproape incredibila: 350 de ani. A fost infiintata in timpul lui Ludovic al XIV-lea, la Paris, sub titlul Manufacture royale des glaces de miroirs (Manufactura Regala de sticla pentru oglinzi), la initiativa ministrului sau de finante, Colbert, care dorea sa concureze cu, si sa sparga astfel monopolul Venetiei in manufacturarea sticlei.

Printre primele rezultate ale acestei initiative se afla oglinzile care decoreaza faimoasa Sala a Oglinzilor din Palatul Versailles.

Astazi Saint Gobain produce sticla pentru aproape orice fel de aplicatii si in plus, grupul a ajuns sa detina in portofoliu mult mai multe produse si servicii cu aplicatii si implicatii in constructii si amenajari.

Puteti urmari istoria de 350de ani a grupului aici: http://www.saint-gobain350years.com/, printre cele mai interesante module numarandu-se:

Pentru a transcrie cu exactitate istoria Companiei, Saint-Gobain a optat ca expozitia sa fie deschisa contributiilor externe, prin sectiunea“Împărtăşeşte-ţi amintirile şi documentele.”

Speram sa va placa !

Saint_Gobain_1

Saint_Gobain_4

Saint_Gobain_3

Saint_Gobain_2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

5 soluții pentru încălzire și apă caldă, când se întrerupe gazul, curentul sau se strică centrala

Uneori gazul și / sau energia electrică se întrerup fără avertisment sau centrala se defectează, …