Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Designul nordic, tot mai prezent în amenajările de hoteluri din România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Designul  nordic, recunoscut prin minimalism, fineţea materialelor şi confort, este tot mai prezent printre opţiunile hotelierilor români, potrivit Kuma România.

Atfel, hotelierii români se aliniază trendurilor europene și mizează, din ce în ce mai des, pe amenajări atipice, specifice spațiului scandinav. Astfel, pentru băi, jucătorii din industria ospitalității optează pentru concepte personalizate și culori reprezentantive pentru localizarea geografică a hotelului, alegerile lor fiind determinate, în primul rând, de calitatea autentificată a produselor.

„Toți cei care optează pentru Kuma aleg un design minimalist și forme de lavoar turnate continuu cu blatul, unul dintre punctele forte ale produsului, întrucât nu necesită încastrare sau alipirea altor boluri din ceramică sau porțelan.



Motivele pentru opțiunile lor se remarcă atât la nivel de design, fiind un concept diferit, cât și la nivel de funcționalitate, aceste tipuri de produse fiind caracterizate printr-o calitate superioară, autenticitatea mărcii și, bineînțeles, posibilitatea de a personaliza un întreg concept de baie ori bucătărie conform spațiului disponibil. Putem conchide că, prin conceptele Kuma, adăugăm o stea hotelului renovat”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv KUMA România.

Kuma-lavoar-hotel2

De asemenea, potrivit acesteia, pentru hotelierii de pe plan local, un alt criteriu decisiv în comportamentul de achiziție este garanția unei mărci de calitate, acest lucru fiind reprezentat de declarațiile de produs pentru fiecare material în parte și acreditările aferente anuale.

Potrivit acesteia, tranziția românilor către acest stil de amenajare nu a fost una ușoară, în anii 2000, majoritatea clienților fiind obișnuiți cu produse din ceramică sau porțelan în nuanțe de alb.

De asemenea, filozofia nordică potrivit căreia într-o baie atenția se restrânge pe conceptul lavoar-mască-decorațiuni,marcat printr-o culoare contrastantă, era complet necunoscută. De altfel, reprezentanta companiei afirmă că această schimbare s-a făcut remarcată și în rândul dealerilor, aceștia fiind, de asemenea, obișnuiți cu vânzările de ceramică și porțelan în culori de alb.

Ulterior, curentul scandinav în design-ul interior a obținut noi valențe și recunoaștere internațională, iar designerii de interior și arhitecții locali au avut, de asemenea, o influență pozitivă în popularizarea acestui stil.

În ceea ce privește profilul clienților -persoane fizice care adoptă un astfel de stil, Kuma îi caracterizează ca fiind cunoscători ai stilurilor de amenajare, cu noțiuni bine definite de design și fideli revistelor de Home&Deco. De asemenea, alegerile lor sunt dictate de bun gust, rafinament și dorința de a fi diferiți.

Kuma-lavoar-hotel3

Elementele definitorii ale stilului nordic

Conform companiei, cuvintele cheie în amenajările nordice sunt minimalismul ambientului, finețea materialelor și confortul oferit de un spațiu personalizat.

Simplitatea interioarelor este completată de luminozitatea recomandată în astfel de spații, precum și de integrarea elementelor naturale.

Nu în ultimul rând, funcționalitatea este un criteriu de bază în astfel de ambiente, spațiul fiind menit să fie cât mai deschis și aerisit, permițând un stil de viață confortabil.

În plus, în ceea ce privește coloristica stilului promovat de Kuma, reprezentanta companiei afirmă că danezii recomandă cu fermitate integrarea nuanțelor închise, precum negru, vedeta în materie de materiale solicitate pentru export fiind amestecul de perle, sticlă sau oglindă pe fond de marmură neagră.

De asemenea, chiar dacă un concept minimalist poate atinge un cost mai ridicat în comparație cu alte propuneri de băi și bucătării, investiția se recuperează în timp, având în vedere că o amenajare simplă, minimalistă, este ușor de întreținut.

Kuma-lavoar-hotel1

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.