Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Designul si decorarea peretilor invioreaza atmosfera unui spital de copii din Londra

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Medicii, dar si articolele cu tema medicala care apar in presa, vorbesc despre importanta mediului pentru starea de bine si pentru vindecarea rapida. In acelasi timp, oricine a intrat intr-un spital stie ca ceea ce te impietreste si sperie la fel de tare ca propria problema de sanatate, este lipsa de legatura cu lumea normala, sanatosa, plina de culoare si veselie de afara. Pentru copii, a caror lume este in mod natural plina de veselie, acest contrast este probabil si mai puternic, dar iata ca exista un spital care, impreuna cu o serie de artisti inimosi, a hotarat ca starea de bine a micilor sai pacienti este la fel de importanta ca sanatatea: Royal London Children’s Hospital.

Vital Arts este fundatia care se ocupa de finantarea si executarea, cu ajutorul artistilor afiliati, de proiecte artistice in cele 6 spitale din grupul Barts Health din Londra, printre care si spitalul de copii Royal London. Prin cele 6 spitale trec anual cate 1 milion de pacienti, atent supravegheati de 15.000 de cadre sanitare, iar Vital Arts si-a propus sa imbunatateasca experienta spitaliceasca pentru toti acesti oameni, prin pictura, sculptura, muzica si orice alta forma de exprimare artistica.

Cel mai recent proiect este Royal London Children’s Hospital, iar in ultimii 2 ani Vital Arts a lucrat cu o seria de artisti la designul si decorarea peretilor, ceea ce a transformat interioarele intr-o poveste colorata pentru cei mici.

Chris Haughton, creator de covoare, autor si ilustrator de carti pentru copii, a decorat o serie de incaperi cu postere de vinil, printuri si covoare inramate, ale caror subiecte graviteaza in jurul lumii animale. Datorita lui exista Camera Leului, Camera Papagalului si Camera Pestelui, de exemplu, iar motivul animal se repeta atat pe pereti, cat si pe covor si in zona de toaleta.

Chris_Haughton_1

Chris_Haughton_4

Chris_Haughton_3

Chris_Haughton_2

Designerii Zoe Miller si Gavid Goodman s-au inspirat din colectia proprie de jucarii de lemn si au creat o serie de decoratiuni folosind sticker-ele de vinil, jucarii din lemn si pictura murala pentru a crea paduri de poveste peste tot unde si-au pus amprenta artistica.

Miller_Goodman_4-600x400

Miller_Goodman_8

Miller_Goodman_7-600x400

Miller_Goodman_6-600x400

Desingnerul Donna Wilson si-a dedicat timpul si talentul pentru a aduce lumea de afara in interiorul spitalului. A folosit vopseaua si figurinele din lemn pentru a crea piesaje vesele, care sa stimuleze si sa inveseleaza pe micii pacienti, dar si pe parintii acestora si cadrele medicale.

Donna_Wilson1

Donna_Wilson5

Donna_Wilson4

Donna_Wilson3

Donna_Wilson2

Tord Bootje a creat cu ajutorul sticker-elor de vinil peisaje uriase, dar extrem de detaliate, care invita la cercetare si descoperiri in fiecare zi. Opera sa contine elemente din regnul animal si vegetal, vopsite in culori energice, dar si figurine sculptate in acrilic colorat, care dau adancime si mister peisajelor bidimensionale.

Tord_Boontje1

Tord_Boontje3

Tord_Boontje2

Designerul Morag Myerscough foloseste vopseaua pentru a umple peretii cu modele viu colorate si cuvinte inspirationale sau pur si simplu informatii utile. Se pare ca artistul a fost inspirat de o vizita in Delhi, care l-a fermecat cu nuantele puternice si modele minunate folosite la decorarea cladirilor.

Morag1

Morag2

Morag3

Morag4

Fotografii: Vital Arts

Citeste si :

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.