Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Decorațiuni temporare: de ce prefer stickerele de vinil în locul tapetului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Unii dintre noi iubim transformarea adusă de tapet, dar avem aceeași reacție ca și în fata unui tatuaj: ne place modelul și ideea, dar nu am face niciodată ceva atât de … permanent, pentru că procedura de îndepărtare presupune tot atâta deranj ca și cea de decorare. Pentru aceia dintre noi care vor beneficiile decorării rapide cu efecte spectaculoase, dar fără deranjul operațiunii de tapetare, există stickerele de vinil.

De ce stickere de vinil?

Când este vorba despre stickere pentru decorat pereții (sau frigiderul, sau mobilierul), este de preferat să alegem stickere din vinil, în locul celor de hârtie.

Efect vizual spectaculos

Proprietățile materialului le face ideale pentru decorațiuni temporare pe suprafețe diferite pentru că:

 • Rezistă bine la diferențe de temperatură și umiditate
 • Pot fi dezlipite ușor, rămânând într-o singură bucată și adesea pot fi refolosite pe altă suprafață
 • Culorile rezistă bine, chiar dacă asupra lor bate soarele în fiecare zi
 • Dacă ajung lichide pe ele, nu se decolorează sau deformează
 • Pot fi șterse cu cârpa umedă, dacă se prăfuiesc sau sunt stropite cu substanțe nepermanente
 • Sunt extrem de durabile și își mențin proprietățile un timp îndelungat
 • Pot fi folosite cu succes și afară, pe terase/balcoanele
 • Se pot desprinde fără a lăsa urme, dacă nu au stat în același loc prea mult timp. În cazul în care au stat mai mulți ani în același loc, culoarea varului de sub ele va fi mai pronunțată și mai curată decât restul peretelui.

Stickerele de vinil într-o singură culoare. Cum se prezintă și cum se aplică.

Sticker-ele din vinil pot fi decupate dintr-o singură foaie de vinil sau printate. Cele decupate sunt tăiate la cutter-plotter dintr-o singură foaie de vinil, așadar vor avea o singură culoare. Părțile de care nu este nevoie se îndepărtează în fabrică și tu vei primi acasă și vei lipi pe perete doar imaginea care te interesează.

Când îl vei primi acasă vei observa că stickerul propriu-zis se află între alte 2 straturi de material: hârtia de protecție și folia de transfer. Necesită atenție la aplicare, mai ales dacă stickerul este de dimensiuni mari.

De sezon

Cum se aplică un sticker dintr-o singură culoare:

 1. Suprafața trebuie să fie vopsită cu vopsea lavabilă și ștearsă de praf chiar înainte de aplicarea stickerului.
 2. Se desprinde stickerul cu tot cu folia de transfer de pe hârtia –suport, încet și cu grijă, pentru ca tot desenul să rămână atașat de folie. Dacă este mare, este posibil să fie nevoie de 2 persoane.
 3. Poziționează stickerul pe peretele ales și folosește un card sau o racletă pentru a-l lipi cât mai bine, apasând pe folia de transfer. Insistă mai ales deasupra desenului. Nu contează foarte mult dacă mai rămân bule de aer sub folia de transfer, atât timp cât desenul este lipit perfect.
 4. Îndepărtează ușor și treptat folia de transfer. Dacă este nevoie (vreun colț de sticker încă este atașat de folie) lipește folia de transfer din nou pe perete și mai insistă cu racleta.

Cum se desprinde un sticker din vinil dintr-o singură culoare: ușor, cu mâna. Materialul este suficient de rezistent pentru a permite îndepărtarea dintr-o singură mișcare.

Apasă pe link pentru stickere perete în modele variate.

Stickerele de vinil color sau autocolantul de perete

Fun in the kitchen

Acesta este cel de al doilea tip de sticker din vinil, având la bază vinil alb sau transparent pe care s-a tipărit imaginea color. Dacă îți dorești o imagine simplu de aplicat și îndepărtat, colorată superb, atunci aceasta este soluția pentru tine. Acest tip de sticker seamănă mult mai mult cu ideea de tapet decât cel monocrom. Acesta este un sticker de mari dimensiuni de obicei.

Se aplică simplu, prin îndepărtarea de pe hârtia de suport și lipirea pe perete, astfel:

 1. Cureți peretele de praf
 2. Probezi mai întâi poziționarea stickerului, fără să-l îndepărtezi de pe hârtia suport.
 3. Desprinzi pentru început doar o fâșie din sticker de pe hârtia-suport și o atașezi de unde vrei sa înceapă decorul, folosind o racletă sau un card
 4. Continui să desprinzi câte puțin din hârtia-suport de sticker și să lipești folosind racleta, pentru a nu rămâne bule de aer.
 5. Racleta trebuie mișcată perpendicular pe direcția de aplicare. De exemplu în cazul frigiderului din imaginea de mai sus, racletă trebuie mișcată de la stânga la dreapta, în timp ce hârtia suport se va desprinde ușor și treptat prin tragere în jos.

[one_third]

[/one_third][two_third_last]Setezi rapid atmosfera în orice dormitor cu o lenjerie în culori vii și un sticker, potrivit pasiunilor tale.[/two_third_last]

Cum se desprinde un sticker din vinil color: simplu, cu mâna, prin tragere treptată de pe perete. Vinilul nu se va rupe.

Stickerele din vinil nu sunt potrivite doar pentru pereți. Le poți folosi pe electrocasnice, mobilă, faianță. Decorează așadar orice îți dorești. Te poți răzgândi la fel de rapid și simplu și stickerul dispare dintr-o mișcare.

Surse imagini: http://www.elefant.ro, https://www.wall-art.com

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.