Decoraţiuni DIY: Steluţe din sfoară

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pregătim astăzi un alt set de decoraţiuni DIY: un set de steluţe din sfoară, perfecte pentru a decora bradul, geamul sau noptiera în timpul sărbătorilor de iarnă şi nu numai, fiind plăcute ochiului şi bine integrabile în designul unei case în oricare parte a anului.

Avem nevoie de:

  1. O plăcuţă de lemn mai mare sau mai multe mici
  2. Cuie mici, simple
  3. Ciocan şi patent
  4. Sfori din fibre naturale (cânepă, bumbac) maro şi albe
  5. Aracet
  6. Bol şi instrument de amestecat (o spatulă sau o lingură)
  7. O instalaţie de pom cu luminiţe albe
  8. Opţional – un borcan decorativ

Cum procedăm:

  1. Cu un creion desenăm steluţele pe plăcuţa sau plăcuţele de lemn şi batem cuiele în fiecare dintre vârfuri

stelute-din-sfoara1

 

2. Într-un bol pregătim soluţia de aracet cu apă (sfat: mai bine mai mult aracet decât mai multă apă…)

stelute-din-sfoara2

 

3. Facem o probă să vedem cam câtă sfoară de un fel şi de altul intră la o steluţă şi tăiem cât e necesar pentru fiecare steluţă. Sfat: o dată putem trasa conturul steluţelor cu sfoara pe exterior, apoi pe interior, astfel încât să acoperim toată suprafaţa.

stelute-din-sfoara3

 

4. Îmbăiem bine sforile în soluţia de aracet, amestecăm puţin

stelute-din-sfoara4

 

5. Una câte una înfăşurăm sforile conform schiţei în jurul cuielor, în formă de stea: o dată înfăşurăm dinspre exterior, o dată dinspre interior, alternăm, schimbăm modelul până acoperim suprafaţa.

stelute-din-sfoara5

 

6. Lăsăm la uscat cât este necesar (măcar peste noapte, la mine s-a întâmplat să le las mai mult).

stelute-din-sfoara6

7. Scoatem uşor cuiele cu patentul şi decorăm cum credem de cuviinţă.

Cum e încă devreme pentru împodobit bradul eu le-am pregătit deocamdată pentru noptieră, într-un borcan cu instalaţia de pom cu luminiţe albe. Se poate ataşa o bucăţică de sfoară de unul din colţuri şi agăţa steluţa în brad pe post de glob sau le putem prinde (tot cu sfoară dacă nu stau altfel) de luminiţele de la instalaţia de pom pentru un look rustic.

stelute-din-sfoara7

 

Autoarea, despre ea însăşi

Sunt Ana-Aurelia Huţanu, psiholog, şi recomand cu toată convingerea creativitatea – în acest caz utilizarea creativă a resurselor disponibile – ca metodă de combatere a stresului adesea asociat anxietăţii, depresiei şi traumei. Vieţile noastre se derulează într-o rutină grăbită din care pare că nu rezultă nimic. Cei mai mulţi dintre noi nu reuşim să petrecem timp de calitate cu noi înşine, gândurile sunt adesea strict legate de planuri, griji şi nemulţumiri, astfel încât sentimentul de nefericire şi lipsa de sens tind să ne copleşească.

Activităţile creative simple au rolul de a reface legături neuronale din ce în ce mai puţin utilizate în vieţile noastre de zi cu zi dar deosebit de importante în producerea stării de bine. E o formă modernă de meditaţie, dacă doriţi, iar pentru IT-işti – o binevenită defragmentare.

Comerţul online permite celor talentaţi să-şi deschidă magazine virtuale, să dobândească venituri complementare şi chiar să trăiască numai din vânzarea produselor handmade. Eu personal sunt ataşată de ceea ce creez, nu vând, dar împărtăşesc celor interesaţi tehnici foarte simple de lucru, accesibile tuturor, cu speranţa că activitatea propriu-zisă şi rezultatele ei vor aduce zâmbetul pe buze, vor mai descreţi frunţi, vor mai îmbunătăţi relaţiile cu ceilalţi şi cu sine.

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Un comentariu la „Decoraţiuni DIY: Steluţe din sfoară”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!