De ce trebuie sa montezi pavelele cu specialisti? Ca sa arate asa de frumos!

Pavelele sunt o optiune tot mai des intalnita la cei care doresc sa amenajeze curti, alei, parcari, terase si chiar zone pietonale in orasele noastre, dupa cum veti vedea in imaginile de mai jos si ati intalnit probabil din plimbarile dvs prin tara.

Sunt suprinzator de frumos colorate, iar culoarea persista, pentru ca este in masa, alcatuiesc modele minunate datorita formelor lor si posibilitatilor de a le combina intre ele, si se pate interveni usor sub ele, fara sa ramana un aspect peticit dupa aceea.

In imaginile de mai jos veti vedea cat de frumoase pot fi aceste pavaje, dar trebuia sa vorbim si despre motivele pentru care trebuie sa consultati si angajati oameni care se pricep pentru a obtine un pavaj de revista dar si rezistent. Symmetrica ne-a ajutat cu sfaturile tehnice, iar imaginile sunt de la lucrari executate cu pavelele produse de ei.

Garantia lucrarii

Nu vorbim despre garantia pe pavele, ci pe lucrarea executata cu ele. O firma poate acorda asa ceva si in intervalul de acoperire cu garantie, ea raspunde de eventualele reparatii, pe cheltuiala proprie. Daca ati lucrat cu un mester oarecare, la negru, orice reparatie o veti plati dvs.

Executia

O firma cu experienta va poate oferi consultanta si experienta in probleme de la fata locului, nesesizate de proiectant, precum pante insuficiente, taieturi, ruperi de model, pluviale, intretinerea si exploatarea pavajului rezultat. Cereti referinte despre montatori si portofoliile lor de lucrari, pentru a va face o idee despre experienta lor.

Proiectarea

La modul ideal, ar trebui sa lucrati dupa un proiect facut de un arhitect peisagist, pavajul fiind parte integranta a gradinii. In lipsa acestuia, planificarea achizitiilor, pasilor si dimensiunilor lucrarii cu un inginer sau maistru constructor va va oferi o imagine clara asupra viitoarei investitii si a bugetului implicat.

Acesti oameni cu experienta va pot da sfaturi inclusiv despre dimensiunea optima a aleilor si trotuarelor, despre modalitatile de colectare a apelor pluviale si evacuarea lor si despre tipul de pavaj cel mai potrivit pentru scopul dvs.

Tipul de pavaj se alege functie de arhitectura intregii proprietati si de destinatia sa : trafic greu sau usor.

Etapele de montaj ale pavelelor

Intai se pregateste terenul: se indeparteaza stratul vegetal, pamantul din sapatura si se niveleaza stratul de pamant decopertat astfel incat sa se obtina o panta pentru scurgerea apelor pluviale. Se imprastie si se compacteaza stratul suport – de obicei balast.

Apoi se monteaza bordurile, se asterne si se compacteaza nisipul intre ele si apoi se monteaza pavelele in modelul ales.

Necesarul de materiale

Fiecare model de pavela are un anumit consum pe metru patrat, iar asta aflati fie de la constructor, fie de la vanzator si puteti calcula cat va trebuie pentru suprafata dvs. Bordurile se calculeaza in metri liniari, iar consumabilele (nisip, ciment, strat suport de pietris) vi le spun executantii.

Ceea ce trebuie sa mai stiti este ca pe langa consumul rezultat din aceste calcul, mai trebuie socotite pierderile, care dupa parerea specialistilor Symmetrica pot fi de circa 1-3% la borduri, 3-5% la pavaj si coeficientul de indesare la nisip si balast care poate ajunge la 30-40%.

Specialistii

Symmetrica dispune de propriile echipe de specialisti, pe care le puteti contacta le telefon 0230 522 619, dar puteti lucra cu orice companie de constructii din zona dvs care poate face dovada unei experiente solide. Un pavaj bine executat are o durata de viata de decenii si poate fi prelungita cu interventii minime.

Iata cum arata niste pavaje frumoase, corect executate

pavele1

pavele2

pavele3

pavele4

pavele5

pavele6

pavele7

pavele8

pavele9

pavele10

pavele11

pavele12

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.