Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

De ce să cauți apartamente cu 3 camere de vânzare?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Atunci când ești în căutarea unei locuințe, este indicat să ai în vedere toate schimbările prin care poate trece viața ta, astfel încât să nu fii nevoit să faci modificări majore de-a lungul timpului, ori de câte ori este necesar. Dacă familia ta este in crestere, atunci ar trebui să alegi un apartament cu o suprafață potrivita, pentru a-ți asigura necesarul de spațiu pentru apariția și creșterea copiilor.

De ce să alegi apartamente 3 camere de vânzare?

Dacă familia ta este pe cale să se mărească, atunci un apartament cu 3 camere s-ar putea să fie exact ceea ce cauți. Va trebui să ai în vedere faptul că fiecărui copil îi va fi necesară propria cameră, așa cum și ție îți va fi necesar propriul spațiu. Intimitatea este foarte importanta, indiferent dacă vorbim despre copii sau despre adulți. Fiecare dintre noi simțim nevoia liniște și reculegere în propriul spațiu, drept pentru care un număr mai mare de camere ar putea să îți satisfacă această necesitate. Cu atat mai mult dacă apartamentul este unul în sistem decomandat.

Un apartament cu 3 camere poate fi util chiar și în ipoteza în care extinderea familiei nu reprezintă încă o prioritate. S-ar putea sa vrei să îți primești din când în când familia sau prietenii în vizită, sau să îți amenajezi o cameră de studiu sau un birou / atelier acasă – caz în care nu mai plătești chirie în altă parte în oraș. Vezi cum poți face casa să plătească pentru ea însăși. În plus, dacă vei constata vreodată că îți este dificil să ai grijă de întregul apartament, îl vei putea închiria, urmând ca tu să te muți într-o locuință mai mică.

Aceeași temere se manifestă și la nivelul îngrijirii unei astfel de locuințe, dar și în acest caz există soluții, fie apelând la firme de curatenie, fie la persoane profesioniste care lucrează în acest domeniu.

Un apartament elegant in culori neutre, cu spatiu pentru birou in living

Compartimentarea, le fel de importantă ca numărul de camere

Din punct de vedere al compartimentării, mulți beneficiari nu știu exact ce anume să aleagă. Un apartament decomandat presupune libertatea de a circula fără să fii nevoit să treci prin toate camerele până la ieșire – de obicei prin intermediul holului. Este situația ideală pentru familiile care apreciază intimitatea, sau dacă există un atelier sau birou în casă: zona intimă și zona publică a apartamentului se delimitează foarte ușor.

Pe de altă parte, dacă apartamentul este semidecomandat acest lucru nu înseamnă neapărat un dezavantaj, deoarece trecerea este minim invazivă și poate fi de un real folos atunci când este necesar un anumit grad de supraveghere. Atunci când copiii sunt mici, spre exemplu, un astfel de sistem de compartimentare ar putea fi o soluție bună. Alegerea se va face în mod clar în funcție de preferințele beneficiarilor, structura suportând modificări până la un anumit nivel.

Livingul, cu spatiu de joaca pentru copii, perfect vizibil din bucatarie.

Ia în calcul costurile de întreținere

Destul de mulți beneficiari se tem de faptul că o suprafață mare a apartamentului va însemna în mod automat și costuri mari de întreținere, dar asta nu este întotdeauna valabil. Ia în calcul costurile amenajării inițiale, dar și costurile lunare și anuale și vei obține  factură completă a casei tale. În oricare dintre categoriile de costuri poți interveni cu planificări ai alegeri judicioase:

  • Amenajarea o poți face cu buget mare sau mic, te poți ocupa de toată casă o dată sau pe rând de fiecare cameră, sau poți proceda că acești tineri de aici: faci un proiect bun, adaptabil în timp, și amenajazi la început doar strictul necesar
  • Alege un bloc termoizolat sau ocupă-te prioritar de această problemă – vei crește gradul de confort, și vei scădea facturile de gaz și energie
  • Alege o centrală din clasa energetică superioară – toți consumatorii din casă pot fi din clasă energetică superioară! – și seteaz-o conform nevoilor de consum, sau vezi ce soluții verzi ai pentru energie

Alegerea numărului de camere a apartamentului este în mod cert la latitudinea beneficiarului. Fiecare persoană știe exact care sunt motivele pentru care alege un anumit tip de apartament sau un altul, însă este important ca aceste lucruri să fie știute si analizate înainte de tranzacția efectivă.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Un comentariu la „De ce să cauți apartamente cu 3 camere de vânzare?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!