Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

De-a arhitectura povestita – al treilea an, 6 orase, 1600 de elevi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Saptamana Altfel va fi foarte speciala anul acesta pentru 1600 de elevi din 6 orase ale tarii. Elevii din ciclul primar din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu, Cluj, Iasi si Brasov vor avea ocazia si anul acesta sa invete despre orasele si cladirile din jurul lor intr-un mediu interactiv, direct de la profesionisti de top.

In fata celor 1600 de elevi vor vorbi despre importanta arhitecturii in viata noastra,  arhitecti cu notorietate printre care Ana Hogas si Ionut Florea (Into the world), Stefan Simion si Irina Melita (The Poster), Andrei Ivanescu, Eliza Yokina, Ana Maria Goilav, Roxana Strut-Stefanovici, Magda Vieriu si Octavian Hrebenciuc (Volumetrica), Andrei Muresanu, Gabriel Rosca (Cooplan), Marius Timofte (3Dplan), Mihai Sima, Sorin Ciuariu, Brandusa Havasi, Atelier MASS si Vlad Rusu.

In Bucuresti, seminariile se vor desfasura la Scoala Centrala, Scoala Constantin Brancusi si Biblioteca Central Universitara (BCU) si sunt inscrisi aproximativ 700 de elevi din clasele primare. In Iasi s-au inscris 88 de elevi,  in Cluj Napoca peste 250, iar alti 600 de copii vor sa afle mai multe despre arhitectura in Timisoara, Sibiu si Brasov.

Organizatorul acestor conferinte este Asociatia De-a Arhitectura, care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit, prin predarea in scoli de stat si private a cursurilor de arhitectura pentru copii. Prin intelegerea si asumarea acestor valori de catre diverse categorii de public, De-a Arhitectura urmareste cresterea calitatii mediului construit din mediile urbane si rurale.

Copiii, in special cei din ciclul primar sunt atrasi de povesti, si asa se explica succesul de pana acum si dezvoltarea continua a programului De-a Arhitectura Povestita. „Arhitectura ii atrage intr-un mod incredibil pe copiii din clasele primare. Iubesc povestile despre case, activitatile practice si ideea ca intr-o zi vor putea schimba modul in care arata orasele in care locuiesc ” – Eliza Yokina, membru fondator De-a Arhitectura.

De-a arhitectura povestita este un proiect sustinut inca de la inceput de brandul de origine germana YTONG, cunoscut pentru implicarea in proiecte renumite de arhitectura la nivel international.

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (1)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (2)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (3)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (4)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (5)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (6)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (7)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (8)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (9)

Conferintele De-a Arhitectura, Scoala Altfel (10)

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.