Cum se monteaza placile de gips carton: finisajele - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Cum se monteaza placile de gips carton: finisajele - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Cum se monteaza placile de gips carton: finisajele

Tratarea colturilor

Pentru tratarea colturilor se foloseste fie banda de gips auto-adeziva si glet de finisaj, fie coltar metalic cu plasa si glet de finisaj, in doua straturi, pentru a acoperi imperfectiunile generate de banda in suprafata de glet.

Tratarea imbinarilor intre placi

Imbinarile dintre placi se trateaza cu banda pentru rigips si glet de finisaj. Se aplica mai intai banda de-a lungul imbinarii  si apoi se aplica gletul cu miscari ferme si continue, cu ajutorul unei gletiere/drisca. Indepartati excesul de glet cu un burete umed.

Dupa ce primul strat de glet s-a uscat (circa 2h), aplicati al doilea strat de glet, care trebui sa fie cu cativa centimetri mai lat decat primul si sa acopere toate imperfectiunile de suprafata provenite de la banda. Indepartati excesul de glet cu un burete umed. Daca este necesar, dupa cateva ore, aplicati si al treilea strat de glet.

A doua zi, dupa uscarea completa a gletului, finisati usor suprafata cu un smirghel fin, avand grija sa nu zgariati suprafat de hartie a placii.

Tratarea gaurilor de la cuie

Daca cuiele au intrat prea adanc in placa de gips, gaurile de desupra lor trebuie umplute cu glet, ca si imbinarile dintre placi.

Daca unele cuie nu au fost stranse suficient, strangeti-le cu ajutorul surubelnitei si apoi finisati cu glet.

Pregatirea peretelui de rigips pentru decorare

Inainte de a aplica varul sau vopseaua lavabila, aplicati pe tot peretele de rigips un strat de amorsa: impiedica consumul mare de vopsea lavabila si fixeaza culoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

5 soluții pentru încălzire și apă caldă, când se întrerupe gazul, curentul sau se strică centrala

Uneori gazul și / sau energia electrică se întrerup fără avertisment sau centrala se defectează, …