Cum să ţii câinele departe de florile din grădină

Straturile de flori din grădină sunt mândria curţii tale, dar 2-3 ture în viteză de-ale câinelui sunt de ajuns pentru a le face una cu pământul? Află mai jos cum să ții câinele departe de florile din grădină și cum poți păstra frumusețea grădinii, fără să afectezi prea mult libertatea câinelui tău. Deşi aparent sunt noţiuni diametral opuse, cu puţin efort, cu răbdare şi cu un plan bine chibzuit le poţi avea pe ambele. Ar fi păcat să-ţi privezi câinele de plăcerea şi libertatea de a explora toată curtea, aşadar citeşte mai jos câteva sfaturi utile care te vor arata cum să ţii câinele departe de florile din grădină.

1.Antrenează-l zilnic

În primul rând antrenează-ți zilnic patrupedul, adică scoate-l la plimbare și joacă-te cu el până ce își consumă toată energia. Și repetă exercițiul zilnic – dacă l-ai urmărit pe Cesar Milan vreodată știi cât de mult accent pune pe antrenament și disciplină pentru a avea un câine ascultator. Chiar dacă locuiești la curte, un câine sănătos are nevoie de antrenament și libertate, dar și peisaje noi și companioni din aceeași specie, pentru a-și antrena simțurile și mintea – ca și noi!

2.Dresează-l şi învață despre el

În al doilea rând dresează-ţi patrupedul şi învață-l despre ariile permise. Aşterne-i nisip într-o zonă din apropierea cuştii lui, şi învaţă-l să-şi facă nevoile doar acolo.

Învață despre el, adică despre rasă lui. Fie că este este o rasă de pază, de muncă, de vânătoare, de familie sau de luptă, trăsăturile dominante se vor manifesta orice ai face și trebuie să îi oferi câinelui șansa de a le exersa pentru a nu deveni distructiv. Alege rasa după trăsături și după nevoile tale, nu neapărat după imaginea drăguță.

Ești pregătit să aduci un câine în casă?

caine-in-casa-8-plimbare

3.Bariere fizice: construiește garduri

Dacă ai un câine de talie mică sau medie, îl poți împiedica să intre în grădină și să-ți facă praf florile sau culturile dacă aceasta are un gărduleț discret pe margine. Acest truc poate funcționa și cu câini mai mari, care pot fi păcăliți de bariera vizuală și nu vor sări.

4.Bariere olfactive: oțetul, amoniacul, piperul și muștarul!

Câinii au nasuri foarte sensibile și nu suportă nici unul dintre aceste mirosuri: oțetul, amoniacul, piperul și muștarul. Poți îmbiba o cârpă cu oțet sau amoniac și o poți plasa lângă parcela de flori, până ce cățelul învață că acolo nu este în regulă. Dezavanatajul este că vei simți și tu aceste arome înțepătoare.  Cât despre piper și boabele de muștar, acestea se pot încorpora în sol și au avantajul că nu le vei simți aroma. Sunt niște metode cam dure pentru cățel, totuși, și este de preferat să nu se ajungă la ele.

caine gradina scormonit 1

5.Bariere invizibile: foloseşte tehnologia

Pentru a ţine la distanţă patrupedul de straturile de flori poţi recurge la tehnologiile moderne: puteţi folosi aparatele cu ultrasunete anti pisici sau câini. Echipamentul emite ultrasunete care alungă animalele din zonele pe care vrem să le protejăm. Graţie unui senzor care detecteaza mişcarea, porneşte alarma cu sunete de frecvenţă înaltă şi semnalele luminoase ce vor speria animalele, obligându-le să părăsească zona protejată.

6. Ferește-l de el însuși: plante toxice pentru câini

O serie întreagă de plante care cresc în curțile noastre și pe care le mâncăm sau ale căror infuzii la bem, nu sunt deloc bune pentru căței. Majoritatea acestor plante pot cauza iritații, grețuri, amețeli, stare de moleșeală, dureri abdominale, schimbări de ritm cardiac, probleme respiratorii și chiar moartea.

E bine să întrebi și medicul veterinar, dar din cerctarile noastre rezultă o că serie întreagă de plante care pot provoca stări de rău cățelului tău, începând cu usturoiul comestibil, ceapa ornamentală, crinii hosta, prazul, ceapa comestibilă, plantele de tomate, crinii, bradusele, begoniile, cerceii doamnei, ricinul, crizantemele, clematisul, ciclamenele, narcisele, etc.

De aici rezultă o nevoie suplimentară de a ține cățelul sănătos, nu doar de a proteja straturile de flori!

strat inaltat

7. Ține câinele departe de florile din grădină, dar creează-i condițiile de care are nevoie

Pentru a avea o grădină frumoasă și un animal de companie fericit este bine să îți cunoști câinele și să îi creezi condițiile de care are nevoie. Dacă ai un câine care simte nevoia să sape, amenajați-i un loc special pentru această activitate. Un colț al curții sau grădinii, doar al lui, unde să facă tot ce își dorește. Dacă preferă nisipul sau pământul fin, săpați o groapă și umpleți-o cu nisip, dacă adoră solul proaspăt, săpați cu hârlețul un dreptunghi numai al lui. În felul acesta, își va directiona surplusul de energie în alt loc, departe de parcelele de flori.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.