Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum să-ţi renovezi bucătăria într-un mod inteligent

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Bucătăria reprezintă una dintre cele mai importante spaţii dintr-o casă, aşa că dacă vrei să o renovezi ar fi bine să fii foarte atent la costuri, în cazul în care nu vrei să cheltuieşti o avere. Există zone în bucătărie în care merită să investeşti mai mulţi bani şi altele în care nu este necesară o investiție majoră. Află, în continuare, cum să-ţi renovezi bucătăria într-un mod inteligent.

Blat turnat in suprafata continua cu chiuveta. Sursa imagine aici.

Unde merită să investeşti

Înainte de toate, investeşte cât timp este nevoie ca să îţi planifici foarte bine cum renovezi bucătăria. Gândeşte-te ce piese de mobilier, ce electrocasnice şi ce sistem de iluminat ţi-ar plăcea să ai în bucătărie, iar apoi analizează dacă tot ceea ce îţi doreşti s-ar potrivi în încăpere. De asemenea, vizitează cât mai multe magazine online şi offline, ca să-ţi faci o idee despre preţurile materialelor de construcţii, electrocasnicelor şi pieselor de mobilier pentru bucătărie.

Blatul de lucru

Blatul de lucru trebuie să fie dintr-un material durabil, rezistent la temperaturi înalte și zgârieturi și ușor de întreținut. Dacă îți dorești piatră naturală, ține cont că la valoarea inițială destul de ridicată se vor adăuga costurile cu întreținerea, pentru că piatra naturală are tendința de a se păta cu vin sau cafea, de exemplu. O alternativă bună, pentru cei cărora le place piatra naturală este blatul din materiale compozite. Blaturile folosite cel mai des în bucătăriile noastre sunt din PAL melaminat sau corian, dar și aici ai grijă la protecția la temperaturi înalte și apă.

 

Feroneria și mânerele mobilierului

Indiferent dacă îți place sticla sau lemnul, roșul sau albastrul, pentru fețele mobilierului tău de bucătărie, ceea ce va face diferența în timp între o mobilă de duzină și una rezistentă și fiabilă sunt micile mecanisme care nu se văd – feroneria – și sistemele de închidere. Extinderile complete ale sertarelor, deschiderile și închiderile dintr-o atingere, stabilitatea ușilor și sertarelor, precum și greutatea pe care o pot suporta depinde de aceste mici mecanisme denumite generic feronerie. Costul ei poate părea uneori prea mare, dar pentru o exploatare comodă și sigură pe termen lung, merită investiția.

Mecanisme sertar Blum. 

Iluminatul

Da, un bec în mijlocul tavanului, de 60-100W pare că asigură suficientă lumină. Dar este suficientă și când ai de curățat și pregătit diverse ingrediente și becul se află undeva în spatele tău? Atunci îți dai seama că ți-ar prinde bine câteva spoturi încastrate în dulapurile suspendate sau măcar o lumină la hota de deasupra aragazului. Lumina de calitate la locul potrivit înseamnă mai puțină oboseală.

Sursa imagine aici.

Bateria de la chiuvetă

O baterie de chiuvetă care se manevrează așa cum îți place, care face economie la apă sau are un cap mobil sau duș, poate însemna mult pentru tine. Planifică să o instalezi de la bun început, mai ales dacă asta înseamnă modificări la blat sau la placarea cu faianță. Materialul din care este făcută bateria este foarte important și el, alamă sau inoxul fiind materiale recomandate pentru durabilitate maximă.

Unde poți să faci economii

Alege deștept și economisește când vine vorba de electrocasnicele din bucătărie. Soluția nu este să-ți utilezi bucătăria cu multe electrocasnice de proastă calitate, ci să-ți cumperi mai puține, dar utile. De exemplu, nu merită să investești într-o mașină de spălat vase, într-un frigider pentru vinuri, într-o ladă frigorifică sau într-un cuptor cu microunde, dacă nu ai cu adevărat nevoie de ele.

O idee foarte bună ca să economisești bani pentru renovarea bucătăriei ar fi, de exemplu, să-ți cumperi o chiuvetă mai ieftină, dar încăpătoare, sau un set de chiuvetă cu baterie la promoție. Ia în calcul că ai hotărât deja să cumperi o baterie de calitate, așa că nu are rost să investești mulți bani într-o chiuvetă. Înainte să achiziționezi chiuveta, verifică în magazine care ar fi dimensiunile care îți trebuie ca și mărime și adâncime a cuvei, precum și ce variante ai pentru acestea. Funcție de spațiul disponibil pe blat și organizarea dulapurilor suspendate, poți cumpăra chiuveta cu o cuvă sau două, cu scurgator sau fără. Asigura-te și dacă aceasta se potrivește cu celelalte obiecte din bucătărie.

Bucatarie compacta. Sursa imagine: IKEA.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.