Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum să-ți înfrumusețezi locuința prin câteva schimbări simple

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Apartamentul tău a devenit un loc în care nu-ți mai face plăcere să intri, iar toate discuțiile pe această temă de până cum s-au încheiat cu liste nesfârșite și bugete prea mari? Ei bine, îți propunem să profiți de serile lungi de toamnă-iarnă ca să faci câteva schimbări simple, cu care să-ți înfrumusețezi locuința rapid. Nu trebuie să transformi casa într-un șantier, ci doar să-ți folosești imaginația și să faci modificările potrivite, în locurile potrivite.

Analizează spațiul de zi

În orice cameră de zi există câteva piese foarte importante, atât ca spațiu ocupat, cât și și ca design și funcțiune. De obicei acestea sunt armonizate ca stil și gamă cromatică, dar dacă în privință stilului modificările parțiale sunt riscante, te poți juca cu gama de culori, ba chiar poți crea contraste fresh.

Livingul tău este amenajat cu piese clasice? Schimbă covorul cu unul în nuanțe puternice, sau cu un desen îndrăzneț. Lămpile pot avea picior de lemn sculptat, dar cine spune că nu poți schimba mătasea abajururilor cu una mai viu colorată?

În cazul interioarelor moderne, schimbarea de cromatică are mult mai multe opțiuni, deși aici ar trebui să eviți contrastele prea puternice. Nu fac casă bună cu liniile precise și pe alocuri dure ale mobilierului modern. Dar poți schimba covorul cu unul cu tematică etnică, poți oricând arunca un set nou de pernuțe colorate pe canapea și chiar schimba scaunele cu structură metalică de la masa de sufragerie cu unele din lemn.

Alege furnizorii noilor produse cu atenție și asigură-te că le protejează corect, astfel încât să nu aibă de suferit în timpul transportului cu mașina sau cu liftul.

Sursa imagine

 

 Schimbări subtile în baie

Aici, dacă îți dorești modificări capitale, amintește-ți că este vorba despre multe plăci ceramice, adezivi, umezeală și probabil schimbări majore la instalație. Dacă nu vrei să te apuci de astfel de modificări complexe acum, în pragul iernii, faianța este încă pe gustul tău și ai o pardoseală bine etanșată, cu un adeziv de calitate pentru gresie, poți face alte schimbări.

Poți schimba bateriile din baie, atât la cadă cât și la chiuvetă. Asta îți poate crește atât gradul de confort, dacă folosești baterii termostatate, și îți poate chiar aduce economii, dacă alegi modele cu aerator.

Schimbarea seturilor de prosoape este un alt mod simplu și practic de a aduce nuanțe noi în baie, iar pentru cei care au suficientă lumină, plantele iubitoare de umiditate sunt oricând o opțiune bună. Oglinda și corpurile de iluminat sunt alte opțiuni la îndemână și necomplicat de schimbat.

Sursa imagine

 Cromatică nouă în dormitor

Cea mai mare piesă din dormitor este patul, așa că analizează ce poți schimba la el: îi poți schimba tăblia cu una mai colorată, cu o tapițerie nouă sau te oprești doar la a schimba cuvertura și lenjeria?

Poți oricând aduce artă în dormitor, sub formă de tablouri, tapiserii sau desenele frumos înrămate ale celui mic, sau câte un covoraș nou și moale lângă pat.

Sursa imagine

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.