Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum să faci din balcon o oază de recreere   

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ai un apartament sau o garsonieră cu un balcon micuț? Acest material îţi arată că şi spaţiile înguste pot fi organizate, astfel încât să le faci cât mai cochete şi să te bucuri de ele tot anul. Indiferent dacă ai un balcon închis sau unul deschis, sigur vei vrea să petreci acolo timp relaxant, dacă îl amenajezi corect. Cu puțină imaginație, poți face din câțiva metri pătrați locul tău preferat, unde să asculți muzică în surdină, să citești, să bei o cafea cu prietenă ta cea mai bună sau un cocktail cu partenerul tău. Dacă nu ai inspirație, găsești mai jos niște idei pentru că balconul tău să se transforme într-un colț plin de energie.

 Adaptează-te la forma și dimensiunile balconului   

Mai întâi de toate, vei avea nevoie să faci un plan. În funcție de spațiul de care dispui, poți pune pe balcon mai multe obiecte de mobilier, însă e nevoie să acorzi atenție preciziei cu care măsori. După ce ai făcut o schița pe hârtie, poți începe să te joci cu imaginația. Dacă spațiul este unul îngust, alege să așezi totul pe verticală. Dacă suprafața balconului este mai permisivă, ai șansa de a răsfira mai mult obiectele. Apoi, stabilește un buget. Chiar dacă, la prima vedere, investiția în organizarea și design-ul unui balcon pare a fi mică, e nevoie să faci o cercetare a pieței amănunțită, înainte să decizi ce cumperi pentru locul tău de relaxare. Oricum ar fi, nu ar trebui să lipsească măcar un scaun pentru terasă, dintr-un material rezistent la umiditate, razele soarelui sau ploaie.

Mobilier pe măsura spațiului disponibil

Următorul pas ar fi să îți alegi o masă care să-ți fie pe plac și care să se potrivească cu balconul tău. Poate că o masa de terasă nu va încăpea cum trebuie, fiind vorba de un spațiu mic, însă poți opta pentru o masă de cafea rezistentă, pe care să-ți poți așeza cartea preferată sau cana de ceai. Practic, masa va fi centrul de atracție al balconului, așa că alege una care să se potrivească cu restul obiectelor din jur. Poţi pune pe ea un ghiveci cu lavandă – mirosul ajută la starea de bine, şi în plus este un arbust foarte rezistent.

Flori – pentru decor și pentru starea de bine   

Umple balconul de flori și vei fi mult mai aproape de senzația de bine. Poți să agăți ghivecele de tavan sau pe pereți: pentru cele agățate din tavan, ideale sunt plantele care se revarsă, fie ele cu flori sau fără. Dacă le agăți pe pereți, poate fi vorba despre orice plante, se vor vedea oricum. Dacă uiți să le uzi sau călătorești mult, alege plante rezistente la secetă, care au nevoie de îngrijiri minime, cum sunt suculentele sau cactușii. În ciuda aparențelor și aceste specii au soiuri curgătoare și înfloresc minunat și delicat. Când alegi plante, fi atent și la orientarea și umbrirea balconului.

Lumina artificială   

După apus, unui balcon micuț nu îi trebuie lumină puternică, însă are nevoie de o soluție practică în acest sens. Dacă alegi corpurile de iluminat pe bază de LED-uri, vei avea numai de câștigat. Lumina este una plăcută, becurile sunt ecologice și nici nu consumă mult curent, așa că nu vei vedea diferențe mari la factură de energie. Dacă îți plac lumânările, cumpără cât de multe vrei și așează-le pe balconul tău proaspăt redecorat. Poți opta și pentru cele parfumate, pentru că o ședința de aroma-terapia te va revigora, după o zi grea de muncă.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.