Cum să decorezi casa de Crăciun fără să creezi o senzație de aglomerație

Crăciunul reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Unii asociem Crăciunul cu mirosul cozonacilor, strălucirea globurilor și zăpada, iar alții cu bradul natural, decorațiunile și timpul minunat petrecut alături de rude și prieteni. Indiferent de grupul din care faci parte, știi că un Crăciun nu este complet fără niște decorațiuni pe măsură. Contează ce decorațiuni folosești, dar și câte, pentru că dacă vor fi prea multe, există riscul să-ți transformi locuința într-un fel de magazin supraaglomerat de sezon, atât la interior, cât și la exterior. Iată, în continuare, ce ar trebui să faci astfel încât să-ti decorezi casă de Crăciun fără să creezi o senzație de aglomerație.

Sursa imagine: O casa de vacanta pe malul lacului

Acordă atenție fiecărei încăperi

Atât interiorul, cât și exteriorul unei locuințe trebuie să beneficieze de aceeași atenție când te apuci să decorezi. Înainte de toate, întocmește-ți un plan, ca să îți fie clar ce zone din exteriorul și din interiorul casei tale dorești să decorezi.

Decorațiunile și aranjamentele de Crăciun pot fi prezente în toate camerele din locuință, dar nu în aceeași proporție. Gândește-te cu adevărat la ceea ce se potrivește în fiecare dintre camere. Dacă decorațiunea centrală din living este bradul de Crăciun , decorațiunile mai mici lasă-le pentru celelalte camere. Aici mai poți păstra permanent o piesă centrală de sezon pe masă, fie ea o floare de Crăciuniță, un bol cu bomboane sau o decorațiune asemănătoare cu cele din brad, iar atunci când vor sosi invitații te poți desfășura cu vesela de Crăciun și celelalte decorațiuni specifice mesei.

Du atmosfera să sărbătoare și în celelalte încăperi, sub formă de mici figurine, aranjamente de brad natural, poate o lenjerie de pat mai specială sau niște prosoape cu moși și reni în camera de baie.

Sursa imagine: pexels.com

Concentrează-te pe exterior

Dacă locuiești la curte, caută să păstrezi cât mai aerisit spațiul din fața casei, așa că nu te apuca să montezi moși de Crăciun sau oameni de zăpadă înalți. Caută să te folosești mai întâi de ceea ce există in curte: pomi, arbuștii sau brazii / tuia deja plantați. Niște instalații cu lumini delicate aplicate pe aceștia vor crea un aer feeric încă de la intrarea pe proprietate. În ceea ce privește exteriorul casei propriu-zise, limitează-te la o instalație care să traseze conturul streșinii, sau la o coroniță din brad pe ușă.

La bloc, limitează-te la ușa de la intrare în casă. O coroniță frumoasă sau niște crenguțe naturale de brad pe ușă sunt foarte frumoase și invită la sărbătoare. Cât despre ferestre, lasă lumina din interior să vorbească, nu este obligatoriu să umpli ferestrele de decorațiuni strălucitoare. Importantă este sărbătoarea dinăuntru.

Sursa imagine: http://www.craftberrybush.com/

Te-ai gândit să plantezi un brad veritabil în curte? Romsilva vinde prin Ocoalele Silvice locale și uneori la târgurile de Crăciun, puieți de brad din pepinieră proprie, aclimatizați. Sunt încă mici (programul de creștere a brazilor a început abia din 2013), dar în câțiva ani vei avea un brad în toată regula, care va crește odată cu familia ta.

Serbează și bucură-te, dar fără aglomerație! Nu uita să ieși din casă în zilele libere de sărbători: patinează, schiază, fă săniuș sau pur și simplu plimbă-te și bucură-te de timpul petrecut cu familia, pentru a începe noul an revigorat și odihnit.

Sărbători cu bine!

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.