Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum să amenajezi o bucătărie albă de efect   

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Una dintre cele mai îndrăznețe decizii pe care ai putea să le iei când vine vorba de casa ta ar fi să-ți utilezi bucătăria cu mobilier alb. Apreciat și folosit în nenumărate nuanțe și combinații în designul nordic, albul poate fi binecuvântare, prin luminozitatea pe care o oferă unei încăperi, sau un blestem, prin nevoia permanentă de îngrijire.

Dacă te-ai hotărât la alb, reține că nu trebuie ca bucătăria ta să devină echivalentul unui foi albe de hârtie. Pentru a nu deveni un spațiu rigid sau plictisitor, ai o mulțime de elemente precum blaturi, dulapuri, podea, electrocasnice și decorațiuni, cu texturi și din materiale diferite care te pot ajuta să creezi un decor feeric și strălucitor.

Texturi diferite   

Alege să-ți utilezi bucătăria cu piese de mobilier din materiale și texturi diferite. De exemplu, pentru insula de lucru poți să combini un blat din marmură albă, cu frumoasele ei nervuri, sau din compozit de marmură. Adaugă două sau trei scaune înalte de bar, cu structură din metal și cu șezut rotund, realizat din piele ecologică. Leagă tot spațiul cu ajutorul unor pendule geometrice, care să atârne din tavan, pe direcția insulei de lucru.

Combinatii extreme: alb-negru-rosu. Sursa imagine aici.

Folosește nuanțe diferite de alb  

Albul folosit în decorațiuni înseamnă de fapt nenumărate nuanțe, de la alb-capucino până la alb-ivoire, alb-gri și alb-crem. Specialiștii în amenajări interiore sunt de părere că într-o bucătărie în care predomina albul ar fi indicat să alegi maximum 3-4 nuanțe de alb, care vor oferi volum și vor provoca ochiul la explorare.

Alb, gri, lemn si un pic de rosu. Sursa imagine: proiect casa pasiva de 60 mp.

Alb și lemn natur

Designul nordic ne demonstrează că albul merge minunat cu nuanțele naturale ale lemnului. Fețele din PAL melaminat dau MDF lucios ale dulapurilor de bucătărie pot fi întrerupte sau completate frumos de picioarele și mânerele mobilierului din lemn natur. Pardoseala din lemn sau parchet desăvârșește imaginea.

Bucătărie albă in stil danez. Sursa imagine aici.

Mobilier modular și electrocasnice din inox   

Mobilierul modular și electrocasnicele din inox sunt o combinație câștigatoare pe termen lung. Piesele de mobilier modular au avantajul că se potrivesc foarte bine în bucătăriile cu dimensiuni mai mici și pot fi chiar rearanjate dacă se simte nevoia, iar electrocasnicele din inox reprezintă o investiție excelentă pe termen lung.

La capitolul mobilier modular pentru bucătărie nu intră doar dulapurile, ci și coltarele. Un colțar modular se asortează foarte ușor cu celelalte piese de mobilier din bucătărie, este confortabil și, de regulă, dispune de spațiu suplimentar de depozitare.

Bucătărie albă din MDF, scoasa in evidenta de culoarea peretilor. Sursa aici.

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.