Cum protejăm centrala termică cu condensare de efectele apei netratate - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Cum protejăm centrala termică cu condensare de efectele apei netratate - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Cum protejăm centrala termică cu condensare de efectele apei netratate

Aşa cum am scris aici, începând cu data de 26 septembrie 2015, odată cu intrarea în vigoare a Directivei ErP, singurul tip de centrală disponibilă pe piaţă este centrala termică cu condensare.

Eficienţă ridicată presupune o sensibilitate crescută a componentelor

Pentru a oferi o eficienţă crescută, noile modele de centrale termice cu condensare  sunt fabricate în mod diferit în comparaţie cu modele vechi de centrale convenţionale:

  • metalele folosite la construcţia centralelor cu condensare oferă niveluri de eficienţă semnificativ mai mari, dar necesită o protecţie riguroasă împotriva apei netratate,
  • pompele de circulaţie, acum modulare în funcţie de temperatura sistemului, sunt mai compacte, permiţând toleranţe fine între ax şi lagăre.

Centrala termică cu condensare este mai puţin permisivă la apa netratată în comparaţie cu centrala clasică. Fără un tratament corect al apei din instalaţie, coroziunea şi depunerile de calcar sunt inevitabile.

Coroziunea şi depunerile de calcar pot genera probleme costisitoare şi afecta eficienţa unei centrale termice cu condensare prin:

  • defectarea pieselor componente,
  • reducerea duratei de viaţă a echipamentului,
  • creşterea consumului de energie şi a emisiilor de gaze,
  • scăderea randamentului sistemului de încălzire,
  • apariţia zonelor reci în radiatoare,
  • zgomot excesiv,
  • pierderi de apă din sistem.

De fapt, producătorii de echipamente de încălzire raportează că 87% dintre solicitările de reparaţii sunt la sisteme care funcţionează fără un tratament corect al apei.
Prevenirea problemelor generate de apa netratată la centralele cu condensare

Tratatarea apei ajută la prevenirea coroziunii şi a depunerilor de calcar, precum şi a problemelor asociate acestora, fiind considerată cea mai bună soluţie de către organismele internaţionale din industria încălzirii ce impun standardele de calitate din acest domeniu.

De altfel, pentru a beneficia de garanţie, una dintre condiţiile esenţiale de utilizare a echipamentelor de încălzire este un nivel calitativ minim al apei, ce poate fi  asigurat doar prin tratamente specifice.

Recomandarea Vaillant pentru tratarea apei: inhibitorul Sentinel X100

Instalarea unui sistem cu condensare, cu eficienţă ridicată, necesită curăţarea, protejarea şi menţinerea acestuia pentru o utilizare optimă.

Produsele de înaltă calitate pentru tratarea apei, aprobate de către producători precum Vaillant, BDR, Vissmann, Riello şi Bosch Group, contribuie la menţinerea ridicată a eficienţei sistemelor de încălzire, iar printre ele se află inhibitorul Sentinel X100.

Sentinel X100 este un inhibitor de mare putere ce oferă protecţie sistemelor de încălzire împotriva depunerilor de calcar şi coroziunii. Dispunând de Tehnologia Anti-Coroziune TripleTechTM şi având un Ph natural, inhibitorul Sentinel X100 este potrivit pentru toate metalele din sistem.

Acesta este special conceput pentru o centrală termică cu condensare ii va prelungi durata de viaţă,  maximizând eficienţa şi minimizând consumul de combustibil. Uşor şi rapid de dozat, Sentinel X100 este alegerea firească a profesioniştilor din domeniu.

sentinel_x100_inhibitor_1l
Sentinel – inhibitor împotriva coroziunii instalaţiilor ce includ centrale cu condensare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

5 criterii de avut în vedere la achiziţionarea unei centrale termice

În urmă cu 10-15 ani, motivul principal pentru achiziţionarea unei centrale termice era debranşarea de la …