Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum pregătești căminul pentru primul copil din viața ta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă aștepți un copil în câteva luni, sau pur și simplu vrei că cel de-al doilea să te prindă ceva mai bine pregătit  decât primul, e momentul să începi planificarea.

Din experiența personală, dar și din discuțiile cu alte cupluri, amenajarea unei camere sau a unui spațiu anume pentru copil, are darul de a aranja lucrurile în noua familie.  Chiar dacă cu timpul ajungeți să o folosiți  mai mult ca depozitare, iar copilul devine mult mai târziu conștient de toate acele culori și forme create special pentru el, noul  spațiu își va face simțite efectele printr-o liniște specială, care ajută mult la trecerea peste întreaga perioadă a copilăriei timpurii și provocărilor aferente.

Privind în urmă, suntem siguri că nu contează dacă îi dedici copilului o cameră, un colț special sau doar un pătuț lângă patul vostru. Important este ca întregul proces și întreaga amenajare să se potrivească cu voi și ce vreți pentru copil și mai ales să fie creată cu dragoste.

Sursa imagine

Analizați dimensiunile locuinței voastre și acționați în consecință

Mulți consideră spațiul un element esențial pentru dezvoltarea unui copil. Dacă vă numărați  printre ei, căutați un apartament de cumpărat sau de închiriat care să corespundă cerințelor voastre de spațiu. Puteți închiria un apartament mai mare pentru început, pentru că procesul este mult simplificat față de o achiziție și probabil că va fi gata amenajat, urmând ca apoi să vă cumpărați casa visată, când considerați că momentul este oportun. Indiferent dacă vă hotărâți să închiriați sau să cumpărați o locuință, apelați la ajutorul unei agenții imobiliare, căreia să-i cereți clar să vă găsească o casă în termenii și până la data dorite.

Alții preferă să reamenajeze locuința existentă și să-i facă loc noului membru al familiei în ea. Dacă ești printre ei, nu lăsa amenajările și achizițiile de mobilier nou pe ultima sută de metri. Agitația și mirosurile s-ar putea să nu-i facă tocmai bine viitoarei mămici.

Sursa imagine

Mobilier și decorațiuni

Pentru piesele fixe, gen dressing, dulapuri sau rafturi, este posibil să trebuiască să apelați la un furnizor de mobilier pe comandă, astfel încât să folosiți cât mai bine toate suprafețele disponibile.

Un fotoliu comod, eventual balansoar, va fi de mare folos în zona pătuțului, pentru orele petrecute cu bebelușul în brațe pentru hrănire sau pentru că are colici.

Corpurile de iluminat cu lumină blândă ajută la crearea unei atmosfere liniștitoare, iar dacă au abajururi interesant colorate, vor fi urmărite ore în șir de privirile iscoditoare ale bebelușului.

O suprafață pentru schimbat este indispensabilă, fie ea o masă specială, fie orice altă măsuță sau comodă adaptată. Sigur, îl poți schimba și pe patul tău sau în pătuțul lui, dar spatele tău să ve resimți după câteva luni.

Alege decorațiuni drăguțe, cu motive simple și culori plăcute pe care să le agăți pe pereți. Nu le lipi și nu le desena, altfel va trebui să redecorezi întreaga cameră pe măsură ce copilul crește. Și crește repede!

Nu alege culori apăsătoare, prea puternice, pentru pereți. Mai degrabă alege o culoare blândă, pastel, și decorează cu tablouri, tapiserii, calendare, etc, pentru un plus de culoare și viață.

Un coș pentru tot felul de obiecte mici, în special jucării, este bine-venit și el. Vei simți nevoia după prima vizită a rudelor, care vor veni cu tot soiul de jucării.

Mic mobilier sau jucării mai mari pentru a-l stimula să se ridice. Nu te gândi de pe acum la masă și scaun, dar poți introduce treptat niște taburete cu colțuri rotunjite, un căluț balansoar sau un puf.

Sursa imagine

Liniște și confort

Colțul sau camera copilului este cel mai important, așa ca aveți grijă să-i asigurați confortul termic necesar. Temperatură constantă, umiditatea potrivită și lipsa curenților reci îi vor asigura un start bun în noul său cămin.

Culorile blânde, pașii estompați de covoare, lumina strecurată printr-o draperie delicată – toate sunt elemente de amenajare de care puteți beneficia cu toții în noul ambient.

Saltelele de calitate, pernele potrivite și o lenjerie de pat de calitate contribuie la confortul micuțului, dar te pot ajuta și pe tine să te odihnești după câteva ore de veghe lângă cel mic.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.