Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum poți obține un randament ridicat și un consum scăzut pentru centrala termică

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Un randament ridicat și un consum scăzut pentru centrala termică poți obține printr-o serie de acțiuni menite să țină costurile sub control și confortul ridicat.

Majoritatea celor care optează pentru instalarea unei centrale termice pe gaz aleg această variantă datorită costurilor reduse și administrării facile a centralei cu acest tip de combustibil. Centralele termice în condensare sunt, prin definiție, echipamente cu o eficiență ridicată, dar aceasta poate fi crescută prin respectarea unei serii de pași, despre care vorbim mai jos.

Izolarea locuinței și exploatarea corectă a centralei țin consumurile sub control

O modalitate de creștere a randamentului centralei termice pe gaz este reducerea pierderilor de aer cald din interiorul locuinței. Aceasta presupune verificarea izolației geamurilor, a ușilor de intrare și a altor elemente constructive ale imobilului. De asemenea, este recomandat ca radiatoarele să nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură.

Nu în ultimul rând, utilizatorii de centrale termice trebuie să țină cont și de efectuarea reviziilor anuale pentru asigurarea  unui randament ridicat și a unui consum cât mai scăzut al echipamentelor de încălzire. Exploatare corectă a centralei termice pe timp de iarnă contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru încălzirea locuinței, dar și la prelungirea duratei de viață a centralei termice.

Accesoriile de termoreglare pot aduce economii de până la 10% 

Pentru o mai bună funcționare și un randament crescut al centralei termice este recomandată instalarea accesoriilor de termoreglare. Orice centrală acceptă astfel de dispozitive, iar în ceea ce privește costurile, acestea pornesc de la 100 lei pentru un termostat simplu sau o sondă de exterior și pot ajunge până la 900 lei, dacă vorbim de un termostat ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicații mobile.

Pe măsură ce internetul intră tot mai mult în viețile și casele oamenilor, astfel de aplicații devin tot mai prezente și necesare.Tehnologiile locuințelor inteligente din ziua de azi se regăsesc inclusiv la nivelul centralelor termice care, prin funcțiile variate de care beneficiază, ușurează viețile oamenilor.

Alteas One de la Ariston – Centrala controlabilă prin intermediul telefonului mobil.

Setări care cresc eficiența centralei 

Pregătirea centralei pentru perioada de vacanță este esențială. Înainte de a pleca de acasă este recomandat ca centrala să fie lăsată în priză și să se activeze, din centrală sau dispozitive externe, programul de vacanță. Temperaturile recomandate la interior pentru perioada de vacanță sunt in jur de 18-19 grade. De asemenea, funcțiile de siguranță, precum cea de anti-îngheț și anti-blocare, trebuie să fie active pe durata în care utilizatorul lipsește de acasă pentru a preveni situații neplăcute. În acest fel, timpul de reîncălzire, la întoarcerea din vacanță, va fi scurt și fără un consum exagerat.

Pentru perioadele când utilizatorul este acasă, se recomandă setarea sistemului la 20 de grade pe timp de noapte pentru o eficiență maximă. Pe durata zilei, dacă este cineva acasă, valoarea termică recomandată este de 23 de grade. Pe lângă această temperatură de confort fixată pe termostatul de cameră, consumul centralei va fi influențat și de temperatura de funcționare a acesteia, dar și de cantitatea de apă caldă menajeră consumată.

Sursă: Ariston România

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!