Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum creezi un mediu liniștitor acasă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cumva, viața este din ce în ce mai stresantă, ori noi nu mai știm să ne bucurăm de ea. Căutând diverse idei și soluții pentru mine și ai mei, am ajuns până acum la această concluzie: avem nevoie de tihnă, un mediu liniștitor acasă, de activități relaxante și o companie plăcută, pentru a ne bucura de viață și a contracara stresul (auto)indus.

Fiecare nație și familie își găsește ritmul și felul de a se relaxa, dacă îl caută. Unii duc amănuntele până la nivel de mobilier și veselă, alții se mulțumesc cu o companiei plăcută, fără pretenții. Ideea este că poți obține un mediu liniștitor acasă la tine, important este să găsești acele lucruri și activități care conduc spre acest rezultat. Că este vorba despre companioni din regnul animal, plante, artă, sau cărți rezervă-ți timp și spațiu să te bucuri de liniște sau mai degrabă de liniștire. Să schimbi ritmul impus de alții cu ritmul tău personal.

 Baia

Cei care își folosesc corpul îndelung și solicitant, făcând sport sau drumeții pentru relaxare, sau pur și simplu sunt forțați de împrejurări să stea mult timp în posturi fixe, știu și efectele relaxante ale apei calde asupra mușchilor. Nu renunța la cadă când reamenajezi, și folosește-o măcar o data pe săptămâna pentru o baie prelungită și relaxantă. Folosește uleiuri și tincturi ajutătoare, parfumuri sau doar apă dacă nu suporți altceva, dar bucură-te de moment. Te poți informa și despre beneficiile miraculoase ale valerianei și altor plante cu efect relaxant, pentru a le folosi acasă.

Plante

Avem nevoie de natură, pentru a fi echilibrați. Verdele, ca nuanță, ne liniștește și o ieșire în parc este mult mai benefică decât una în mall. Dacă nu ieși foarte mult, folosește plante de interior oriunde poți: purifică aerul, îl umidifică, folosesc dioxidul de carbon produs de noi. Grădinăritul este o activitate relaxantă în sine, poți învăța lucruri noi despre plante în fiecare moment, iar dacă nu ai încredere în tine, începe cu plante rezistente, cum sunt suculentele, cactușii sau plantele aerofite, care nu au nevoie de prea multă îngrijire. Despre îngrijirea plantelor de apartament .

Animale de companie

Nu contează dimensiunea lor, nici specia, atât timp cât nu-i deranjezi pe ceilalți și știi să le îngrijești. Poate fi vorba despre un canar, un acvariu cu pești, un cățel, o pisică sau un mic hamster. Dacă trebuie să-l plimbi este minunat: te va determina să ieși zilnic la mișcare, în beneficiul amândurora. Dacă este animăluț de interior te va relaxa și te va obliga să îți muți atenția asupra lui, uitând astfel de problemele personale. Vezi aici ce implică aducerea unui câine în casă.

  Arta și cărțile

Arta este un hobby extrem de relaxant și cu recompense multiple. Fie că tu ești artistul și îți petreci orele libere creînd, sau doar colecționezi și îți infrumusetezi casa, rezultatul este fermecător și angajant în același timp. Și să nu uităm de efectele minunate ale frecventării teatrului, filarmonicii, operei sau expozițiilor din zona ta.  Refugiul în poveștile altora este o sursă de liniște, dar și de învățăminte. Cititul poate aduce confort și instruire în același timp, așa că dacă îți place să citești și îți plac cărțile, înconjoară-te de ele. Sunt acolo pentru tine indiferent de stare și problemă, și te pot transpune în orice lume. Arta și cărțile au darul de a înfrumuseța atât spații cât și suflete.

Amenajari cu rafturi pentru carti

Lucrul manual

Unul dintre lucrurile care ne lipsește în epoca și modul nostru de trăi este sentimentul lucrului finalizat, o ciclicitate și o evoluție naturală a lucrurilor.

Suntem prinși între etape și termene, care își pierd pe parcus semnificația și ne alienează: săptămâna de lucru, ratele la bancă, concediul anual, ieșirile de vineri seara.

Viața modernă ne-a rupt de ritmurile și evoluțiile naturale ale lucrurilor și unul dintre lucrurile pe care le putem face este să creem noi și să ducem la bun sfârșit mici proiecte, pentru a ne reactiva sentimentul de împlinire.

Sistemul solar din mingi, guase si mult sclipici

Liniștea cu copii

Nu există liniște în acest caz, ci poate un haos organizat, mai mult sau mai puțin sonor. Dar chiar și așa îți poți găsi liniștea interioară, alături de copil de data aceasta.

Înțelegând la ce trebuie să renunți și ce poți să îi impui, că un moment bun se poate transforma urgent într-un moment tragic, căutând teren comun cu programul celui mic, limitezi punctele de fricțiune, frustrările personale și îți aduci ție însuți, și celor din jur, liniște. Și poate încă o oră de liniște veritabilă, după ce l-ai vârât în pat :).

Un obiect creat pentru relaxare: hamacul.

Fonoizolație

Lipsa zgomotelor din jur este un lucru foarte important, dacă vrei să obții un mediu liniștitor acasă. Nenumăratele întrebări primite de la cititori pe această temă, dezvăluie importanța unei case liniștite la propriu.

Liniștea se obține respectând norme elementare de conduită, iar în ultima instanță legi impuse. Dar liniștea se obține și respectând norme de construcții și materiale corecte. Iar când toate acestea eșuează, se poate recurge la fonoizolarea propriului spațiu personal, pentru a obține ceea ce ne dorim, fără să deranjăm la rândul nostru.

Solutii pentru cele mai comune surse de zgomot de la vecini.

Produse recomandate

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.