Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum construim corect un spațiu de duș modern și perfect hidroizolat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

În ultimii ani obișnuitele cabine de duș cu cădiță și uși din sticlă au fost și sunt tot mai des înlocuite cu spații de duș moderne, realizate din rigole de scurgere discrete aplicate la nivelul gresiei, paravane simple din sticlă, pereți acoperiți cu mozaic ceramic sau din sticlă și baterii cu cap de duș elegante și futuriste.

Singura problemă care apare în realitate – pentru că la nivel de proiect totul pare simplu – este cum construim corect un spațiu de duș modern concret, astfel încât rezultatul să fie și estetic și perfect hidroizolat. Pașii de mai jos se aplică atât la bloc cât și la casă, în spații noi sau care se renovează.

spațiu de duș modern, minimalist, cu scurgerea in podea.

Pasul 1: obținerea unei pardoseli fără denivelări și fisuri

Primul pas este obținerea unei pardoseli fără denivelări și fără fisuri, cu o pantă de 2% spre rigola de scurgere. În această etapă este bine se lucrați cu o echipă de constructori cu experiență, iar dacă veți folosi un ciment pentru șapă cu întărire rapidă (cum este Topcem Mapei sau Keracem Kerakoll),  veți scurta mult timpii de așteptare pentru uscarea completă a suportului.

spațiu de duș modern, cu panta si rigola de scurgere pe laterala

 

Pasul 2 : Fixarea rigolei de duș

După aplicarea și întărirea șapei, urmează fixarea rigolei de duș. O operațiune destul de simplă mai ales dacă folosim rigole care se pot regla ușor pe înălțime și care au o înălțime de instalare redusă. Acestea se pot monta în mijlocul cabinei de duș sau la perete.

Poate una dintre cele mai cunoscute și mai complexe rigole prezente pe piața europeană și mondială este rigola germană Kessel-Linearis Compact de la Supertech Materials Timisoara. Această rigolă cu capac din inox se produce într-o gamă largă de lățimi, începând cu 30 cm și terminând cu 115 cm, având un debit de până la 54L/minut, o evacuare mai mult decât suficientă.

Datorită înălțimii minime de instalare de doar 6.5 cm (fixare în șapa) și a înălțimii maxime de doar 8 cm (cu tot cu placaj ceramic) această rigolă este ideală și pentru lucrările de renovări.

Alege o rigolă de duș calitativă. Odată montată va fi greu de înlocuit !

Rigola de dus Kessel Linearis instalata

3. Aplicarea hidroizolației

Odată șapa întărită și scurgerea montată, urmează cea mai importantă etapă: aplicarea corectă și fără greșeli a hidroizolației peste suport. Pentru siguranță maximă, ușurință în aplicare și rapiditate vă recomandăm să folosiți folie sau membrană hidroizolanta sub placajul ceramic.

Membranele hidroizolante Progress Profoil și Profilitec Foiltec sunt ușor de fixat pe suport, 100% impermeabile, elastice antifisură, aplicabile atât peste pardoseală cât și peste pereți. Având o grosime de doar 0.5 mm, ele se lipesc simplu cu adezivi pentru ceramică din gama C2. Sfatul nostru este să urcați cu aceste membrane și peste pereți, aproximativ 2 metri de la nivelul solului. În general, cu o rolă de 5 mp va puteți hidroizola tot spațiul de duș: perete+pardoseală.

Nu uita să probezi hidroizolația înainte de a trece la etapă următoare, inundând spațiul dușului!

4. Aplicarea plăcilor ceramice și a profilelor pentru finisare

După etapa de hidroizolare, urmează aplicarea plăcilor ceramice pe suport. Lipirea acestora se face direct peste membrana hidroizolantă. În zonele critice, mai ales acolo unde avem de tăiat bucăți foarte subțiri de ceramică, vă sfătuim să folosiți noile profile din inox periat pentru zona dușului.

Aceste profile reprezintă o soluție elegantă și practică pentru finisarea și definirea zonelor de trecere dintre spațiul dușului și restul încăperii. Deoarece sunt realizate din inox periat, ele rezistă la contactul permanent cu apa și la acțiunea chimică agresivă pe care o au substanțele de curățat.

Exista profile de etanșare pentru toate tipurile de trecere la cabina de duș. Imagini cu finisaje mai jos. Sursa imagini: Supertech Materials Timisoara.

5. Montarea paravanului de sticlă la un spațiu de duș modern

Paravanul de sticlă are în general grosimea de 8 sau 10 mm și poate fi montat direct la nivelul gresiei cu ajutorul profilelor din inox periat sau aluminiu eloxat în formă de U a căror fixare se face direct în patul de adeziv pentru gresie și faianță. Acest profil se poate monta atât peste pardoseală cât și pe perete și are rolul de fixa practic și elegant pravanul din sticlă.

Pentru spațiile cu umezeală și unde igiena ocupă un loc important, alegeți tot timpul profile din inox.

Profil U pentru montarea sticlei la cabina de dus

6. Chituirea plăcilor ceramice

Etapa finală este chituirea plăcilor de gresie și de mozaic. Alege chituri speciale pentru zone umede, cu absorbție redusă de apă. Dacă îți dorești un chit 100% impermeabil, antimucegai și rezitent la pătare, potrivit cu majoritatea plăcilor ceramice, îți recomandăm ”ceramica lichida”: chitul epoxidic Fugalite Invizibil.  Articolul complet despre acest chit îl găsiți aici.

Aplicare Fugalite Invisible

7. Pentru trecerile dintre pardoseală placată și pereții neplacati (vopsea, tapet)

Pentru trecerile dintre pardoseală placată și pereții neplacati (vopsea, tapet), puteți folosi profilul de capăt pentru mozaic realizat din inox: Trimtec TR-IL.

Informații complete despre produsele prezentate găsiți pe www.supertechmaterials.ro.

Pentru consultație în ceea ce privește realizarea unui spațiu de duș modern, perfect hidroizolat: Adrian Dumitrescu – 0734 396 390.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

2 comentarii la „Cum construim corect un spațiu de duș modern și perfect hidroizolat”

  • Buna ziua,

   Folia hidroizolanta este cel mai indicat produs pentru impermeabilizarea 100% corecta a pardoselilor si peretilor din spatiul de dus, mai ales a zonelor unde apa intra in contact direct si continu cu suprafetele. Se monteaza direct sub placajul ceramic cu ajutorul adezivilor obisnuiti pentru gresie si faianta iar datorita grosimii sale de doar 0,5mm nu ridica deloc inaltimea totala a pardoselii. Gasiti mai jos avantajele acestui excelent produs:
   – elastic, nu fisureaza
   – desolidarizeaza, astfel nu transmite mai departe catre ceramica fisurile din sapa sau tencuiala
   – foarte usor si rapid de montat, inclusiv de meseriasii fara experienta
   – bineinteles 100% impermeabil
   – ideal si pentru reamenajari si balcoane.

   Puteti achizitiona acest tip de membrana hidroizolanta direct de aici:
   http://supertechmaterials.ro/hidroizolatii-membrane%20hidroizolante/Folie-hidroizolanta-pentru-spatii-dus-walk-in-DRY50

   sau telefonic:

   Persoana Contact: Adrian Dumitrescu 0734 396 390.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.