Cum amenajam o terasa cu piatra naturala

Cum amenajam o terasa cu piatra naturala

O terasa cu piatra naturala intr-o curte privata emana un sentiment cald si primitor, ofera un loc intim, minunat pentru distractie, recreere sau relaxare. Si nici nu este necesar sa aveti o curte mare pentru a obtine un rezultat remarcabil.

Sa amenajezi o terasa cu piatra naturala, desi nu este un efort mare din punct de vedere tehnic, necesita timp, pricepere si  munca intensa. Sa vedem pasii de parcurs.

Materiale folosite

Terasa poate fi facuta din piatra naturala sau prefabricata in functie de bugetul si preferintele tale. Ambele pietre au diferite forme, culori si marimi.Trebuie sa tii cont si de materialul pentru bordura terasei.

Materiale pentru pavaj curte si gradina AICI.

Instrumente necesare

Instrumentele de care ai nevoie:

 • piatra naturala (piatra de pavaj),
 •  un ciocan ascutit,
 • dalta,
 • material brut,
 • sfoara,
 • rigla,
 • nisip,
 • tarnacop,
 • lopata,
 • ochelari de protectie,
 • cuie din metal
 • cunostinte minime de tamplar.

Cum incepi

Primul pas in realizare este de sa marchezi in teren un patrat sau un dreptunghi din stalpi de lemn si sfoara care sa se apropie de forma finala a terasei. Laturile ar trebui sa fie paralele, cu unghiuri de 90 grade.

Planul

Marcheaza linia perimetrului terasei. Hotaraste-te supra inaltimii terasei: doresti sa fie la nivelul solului sau putin mai inalta? Lasa spatiu pentru fundatia din piatra pe care vor fi asezate pietrele naturale ale terasei.

Excavarea

Excaveaza pamanul in exces si jiveleaza cat mai bine. Uda si taseaza pamantul in interiorul zonei excavate dupa care aseaza 3-4 cm de piatra sparta sau nisip. Pastreaza terenul umed si compact si adauga aceste materiale lasand liberi doar 2 cm din inaltimea bordurii.

Piatra naturala pentru terase si gradini aici.

Piatra naturala pentru pavaj

Adauga piatra sparta sau mozaic din marmura (spartura de marmura). Foloseste un mai compactor pentru a compacta piatra sparta care este pusa la baza. Este foarte important ca baza sa fie plata si orizontala.

Pe urma fixeaza o plasa din plastic de-a lungul bordurii cu cuie mari din metal de-a lungul lungimii sforii. Adauga nisip peste baza pe care il imprastii pe toata suprafata.

Incepe sa asezi piatra naturala in exterior micsorand plasa din plastic daca este necesar. Pentru terasele cu forma neregulata foloseste flexul pentru a da forma necesara pietrelor. Nu uita ochelarii de protectie atunci cand tai sau cioplesti piatra.

La sfarsit, cand toate pietrele au fost asezate pe nisip foloseste din nou compactorul pentru a le compacta si fixa si toarna nisip peste pentru a se infiltra in spatiile/rosturile dintre pietre.

Piatra Naturala pentru terase si gradini aici.

Cum se face placarea terasei cu piatra naturala – material video

Terase placate cu piatra naturala

terasa_piatra

terasa_ardezie_multicolora

terasa_rainbow

Sursa informatii si imagini: Piatraonline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Buna ziua ,locuim la casa si ni s-au stricat treptele exterioare siderata construite de 12 ani si pavate cu granița gresie de ext ,Va rog sa -mi spuneti daca oferiți consultanta si executati lucrări de acest gen la bistrita ,Jud BN,va multumesc