Cum alegi un sistem de urmărire și localizare bun

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pierzi lucruri des? Te temi să nu-ți pierzi animalul de companie? Cineva din familie are nevoie de asistență și nu poți fi tot timpul lângă respectivul? Îți pui problema cum să supraveghezi acele lucruri de mare valoare și mici dimensiuni pe care ai vrea să le știi tot timpul în siguranță?

Atunci îți trebuie un sistem de urmărire și localizare bun, iar prin bun, înțelegem un sistem de urmărire și localizare care îți furnizează exact atunci când și cum vrei informațiile de care ai nevoie.

Sistemele de localizare prin GPS sau Bluetooth au fost create pentru asta, iar în cele ce urmează vei vedea cum te pot ajuta. 

Ce este un dispozitiv de urmărire GPS

Un dispozitiv de urmărire GPS, indiferent de forma sa sau device-ul în care este încorporat te ajută să localizezi și să urmărești în timp real bunul sau persoana la care l-ai atașat.

GPS (Global Positioning System) este un sistem global de navigație, format din undele radio emise în permanență de cei peste 20 de sateliți ridicați pe orbita Pământului în acest scop. Sistemul a fost creat pentru uzul armetei americane, dar astăzi este folosit și de către civili fără nici o restricție sau plată.

Sistemul GPS a fost creat pentru a afla cu precizie unde se află orice lucru de pe pământ, atât timp cât acel lucru are atașat de el un receptor GPS. Odată instalat receptorul GPS, acesta, cu ajutorul informațiilor primite de la sateliți, poate stabili cu precizie de maxim câțiva metri unde se află un obiect sau o persoana care poartă receptorul GPS. Oriunde pe glob!

Ce este un sistem de localizare

Dacă pierzi obiecte des, sau vrei ca animalele de companie sau copiii să nu părăsească un anumit areal, atunci te ajută un localizator cu tehnologie Bluetooth. Setul de chei, telecomanda, animalul de companie, mașina sau copilul vor trebui să poarte un mic dispozitiv Bluetooth – de abicei arată ca un breloc de chei discret. Aplicația instalată pe telofonul tău te va avertiza, funcție de setările pe care le-ai făcut, dacă obiectele au persoanele au părăsit arealul stabilit sau poți cere informații despre locul unde se află obiectul. Localizatorul are o arie mică de acțiune, de obicei de ordinul sutelor de metri, spre deosebire de tracker-ele GPS, care pot urmări lucrul sau persoana oriunde pe glob. 

Cum aleg dispozitivul de urmărire și localizare?

Știind ce nevoi ai, poți alege între diverse dispozitive de urmărire și localizare. Cum faci asta? Ia în calcul următorii factori:

Dimensiunea și designul tracker-ului. Pentru micile tracker-e universale, forma minimalistă și capacitatea de a trece neobservate sunt importante. Importantă este și dimensiunea, greutatea și posibilitatea de a fi atașat pe multiple suprafețe.

Sistemul de localizare folosit. Cum am menționat: dacă îți dorești localizare dar și urmărire în timp real, în timp și spațiu, trebuie ca tracker-ul tău să aibă la bază un sistem de monitorizare GPS.  Dacă îți doresti un dispozitiv pentru localizare simplă și urmărire pe un anumit areal, sistemele de localizare cu tehnologie Bluetooth sunt foarte bune.

Memorarea de date. Dacă îți dorești de urmărești traseul unei persoane, a unui obiect, vehicul sa al unui animal de companie, atunci capacitatea de memorare este esențială.

Funcții adiționale: înregistrarea și transmiterea de zgomote ambientale. Funcție de model și producător, poate avea orice alte funcții adiționale, cum ar fi înregistrarea și transmiterea de zgomotului ambiental. Smartwatch-urile și smartphone-urile sunt bune exemple de integrare de funcții de urmărire și comunicații. Totuși, aveți grijă cu ascultarea: nu este permis prin lege să ascultați conversațiile altor persoane decât în anumite situații, majoritatea implicând siguranța persoanei.

Butonul de panică. Prezența unui buton de panică este esențială în situații de criză în care sunt implicate persoane. Dacă oferiți dispozitive de urmărire și localizare unor persoane vulnerabile, avertizați-le despre posibilitatea acționării butonului, în caz că este nevoie.

Autonomia. Dispozitivele de urmărire și localizare funcționează pe bază de baterie, așa că durata între încărcări trebuie să fie cât mai mare, pentru o autonomie cât mai mare. 

Rezistența la apă și la impact sunt importante și ele, asigurând bune funcționare a aparatului.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!