Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Cum adaugi strălucire unei case decorate în culori neutre

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Sunt denumite şi non-culori şi se află peste tot în jurul nostru, formând structura lumii aşa cum o cunoaştem: piatra, lemnul, pământul, nisipul, sunt în culori neutre şi suntem atât de familiari cu ele încât sunt prezente în orice amenajare într-o formă sau alta.

Mai sunt denumite tonuri de pământ şi tocmai neutralitatea lor şi legătura cu natura, precum şi faptul că le folosim sub formă de materiale naturale de conctrucţii încă din timpuri imemoriale, ne oferă confort şi le face atât de des utilizate în amenajări.

Mixurile moderne de culori neutre – bejuri, griuri, alburi, kaki-uri, nuanţe de negru – reprezintă prima încercarea a celor mai mulţi dintre noi de a aduce un pic de culoare în interior.

Sunt confortabile şi foarte sigure, aduc o notă clasică, sunt uşor de asortat şi combinat, însă fără puţină îndrăzneala, riscă să creeze camere lipsite de personalitate, prea formale şi plictisitoare.

10 moduri de a pune în valoare o amenajare în culori neutre

1. Texturi diferite

O blană colo, o mătase dincoace, un scaun de piele dincolo, un lemn neşlefuit aici şi eternele bejuri şi marouri capătă brusc altă valoare. Texturile diferite adaugă volume şi jocuri interesante pentru privire, îndeamnă la explorare şi  atingere, aşa că îndrăzniţi.

blana_pled1
Blana artificiala, o atingere metalica in tablou si mobilier finisat impecabil. Diferite nuante de maro, pentru un dormitor plin de personalitate. Mai multe amenajari cu blana aici.

2. Mai multe nuanţe ale aceleiaşi culori

Îţi place maroul? Sau poate griul ţi se pare mai elegant? Oricare ar fi neutrul tău preferat, foloseşte-l în mai mult de o nuanţă. Vei scoate astfel în evidenţă pe rând elementele amenajării, pe măsură ce ochiul explorează diferenţele subtile.

renovare_casa_5_metri6
In aceasta bucatarie deschisa avem 3 nuante neutre si 3 texturi foarte diferite: beton, lemn si placi ceramice. Proiectul intreg aici.

 

3. Forme interesante

Sigur, culorile neutre sunt clasice în amenajări, dar cine spune că trebuie să fie folosite în forme şi combinaţii clasice? Îndrăzneşte să adaugi un taburet altfel, o măsuţă de cafea neobişnuită, sau un tablou cu impact şi camera va fi cu totul specială.

Casa_pasiva_ferma_California4
O masuta pentru cafea din piele embosata de o forma neobisnuita. Proiectul intreg aici.

 

5. Sticla: reflectă, refractă, nuanţează

Sticla stăluceşte, reflectă şi îmbogăţeşte  lumina în orice interior. Mobilierul cu feţe de sticlă, vitraliile, obiectele de decor şi oglinzile scot din banal orice încăpere, prin simpla reflectare a luminii fiecărei zile.

pod-transformat-in-spatiu-modern-de-zi2
Sticla – ca parte a podelei
casa_vancouver_70mp_living3
Sticla si metal in obiecte de mobilier. Proiectul aici.

6. Covoarele

Dincolo de funcţia lui de protecţie termică, covorul este un mijloc minunat de a introduce culoare şi textură într-o cameră. Aici, un covor interesant din piele: culori şi non culori, pentru o senzaţie nouă la fiecare pas.

covoare_handmade_piele_purple_deer
Despre covoare handmade din piele aici.

7. Modelul repetitiv

Modelele invită la joc, cercetarea şi interacţiune. Poate fi vorba despre ritmicitatea liniilor covorului, un tablou, pardoseala din 2 nuanţe de parchet, sau placarea cu faianţă a unui perete, modelul ritmic scoate din anonimat şi invită la contemplaţie activă.

capela_transformata_in_hotel10
Spatiul de zi al unei capele transformate in hotel.

8. Combinaţii între culori neutre

Lemnul arată foarte natural lângă piatră, aşa că poţi alătura şi tu nuanţele de maro celor de bej, pentru a evita monotonia.

Casa_sustenabila_Mexico_city7
Proiectul integal al acestei case sustenbile aici

9. Adaugă elemente metalice

Auriu, argintiu, bronz, introduse sub forma unor măsuţe decorative, a unor vaze, cendelabre sau rame de tablouri captează lumina şi ochiul, reflectă parţial celelalte nuanţe din încăpere, având darul de a se face văzute şi nevăzute în acelaşi timp, funcţie de lumina şi dispoziţia noastră.

culori_puternice_sufrageria3

10. Negru? De ce nu?

Te-ai fi gândit la un perete negru? Da, negrul este şi el o non-culoare. Iată-l mai sus folosit într-un spaţiu pentru luat masa şi în imaginea urmatoare într-un spaţiu de zi al unei case de doar 4 metri lăţime. Datorită luminii naturale, mobilierului şi decoraţiunilor, interioarele sunt suprinzător de calde.

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.