Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Culorile anului 2021: gri solid și galben strălucitor. 5 moduri în care le poți folosi în amenajări interioare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pantone ne propune un tandem pentru culorile anului 2021: Gri PANTONE 17-5104 și Galben PANTONE 13-0647 . Nu este prima data când culoarea anului este un tandem de nuanțe care se potențează și se susțin reciproc (în 2016, când s-au ales rozul  quartz și albastrul diafan al cerului), dar este prima dată când culorile alese sunt atât de clar ancorate în realitate și mai puțin în conceptele abstracte de pe planșele designerilor.

În orice formulă le-ai gândi, griul solid și galbenul solar te duc cu gândul la putere, stabilitate, fundație solidă, rezistență, combinate cu speranță, strălucire, claritate și energie.

Este un mesaj de speranță transmis de pe o bază solidă, pentru că Pantone consideră că spiritul uman are nevoie de speranță. Speranța ne dă idei noi, ne dă claritate și puterea de a o lua de la capăt, de a învăța lucruri noi, de a ne reinventa, chiar și în vremuri nesigure.

Galben PANTONE 13-0647 întruchipează toate acestea, plus scânteia, vivacitatea, căldura și spiritul ludic.

Griul PANTONE 17-5104 reprezintă tot ceea ce este solid, stabil și sigur, fundația,  elementele fundamentale pe care construim viitorul. Pietricele din albia răului, roca munților, piatra învechită a cetăților străvechi, orice element peste care timpul a trecut fără să-l afecteze, acesta este griul anului 2021.  Aceasta este fundația pe care cu speranță, vom clădi viitorul.

casuta de 70 mp cu birou inclus
Casuta din Canada, de doar 70 mp. Pe langa neutre, galbenul este una dintre culorile de accent folosite la amenajarea acestei casute, inca de la exterior

„Alăturarea dintre griul absolut și galbenul vibrant exprimă un mesaj pozitiv, susținut de curaj. Practic și solid ca roca, dar în același timp cald și optimist, mesajul transmis de această combinație de culori este despre rezistență și speranță. Simțim nevoia să fim încurajați și susținuți: este esențial pentru spiritul uman” – spune Leatrice Eiseman, Director Executiv Pantone Colour Institute.

Acestea sunt culorile anului 2021, motivațiile și simbolistica ce le însoțesc. Practic însă, cum le putem utiliza?

apartament amenajat de MISO Architects - birou, camera oaspeti
Birou si camera de oaspeti a unui intreg apartament amenajat in jurul ideii de lumina

Idei de amenajare folosind combinația de culori 2021, gri și galben

Suprinzator sau nu, combinația nu este o noutate absolută, semn că este ceva peren în ea, ceva care se potrivește celor care își doresc lucruri clasice, solide, dar și o pată de strălucire în viața lor.

Dincolo de poezie, cele 2 culori se potrivesc de minune cu decorurile moderne: griul este neutrul pe care îl poți introduce aproape în orice decor, în timp de galbenul este adus în scenă pentru a capta și a reflecta orice rază de lumină disponibilă.

Combinația nu este doar potrivită ca tonalități, dar are putetrea de a stabili o stare pozitivă în orice încăpere. Galbenul simbolizează razele soarelui, pozitivismul și strălucirea și este adus în decor pentru a capta și a reflecta lumina. Se potrivește minunat cu griul, dar și cu alte neutre mai blânde, cum ar fi nuanțele de lemn, precum și cu non-culorile alb și negru.

Introducerea galbenului strălucitor în amenajare aduce lumină, strălucire și vitalitate. Dacă este susținut de neutre solide, galbenul aduce un mesaj de bun venit, sugerează o atmosferă primitoare și caldă, dar și un sentiment de siguranță.

apartament amenajat de MISO Architects - camera copil
Camera copilului, in nuante neutre, solide, punctate pete de culori vii, stralucitoare
Miso Architects amenajare moderna apartament Bucuresti dormitor 2
Dormitor amenajat in gri, nuante naturale si accente de galben.
apartament in stil rustic
SOlutii temporare de a introduce galbenul in amenajare
apartament amenajat de MISO Architects - living si bucatarie
O pata de culoare in bucataria in culori neutre si non-culori

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.