Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Construiește în jurul pasiunilor tale: casa cu panou de alpinism

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Casa cu panou de alpinism, camere înalte și ferestre uriașe reflectă pasiunea proprietarilor pentru viața în aer liber. Deși construită într-o zonă destul de aglomerată, cu loturi mici de teren, casa este spațioasă și dispune suficiente ferestre și terase generoase pentru a  da senzația de spațiu larg, dorită de proprietari.

Modernă, dar nu scumpă

O condiție restrictivă a fost ținerea bugetului sub control, iar asta se vede atât în arhitectura simplă, cât și în materialele nepretențioase, dar foarte eficiente folosite: foi de metal ondulat pentru exterior (oferă textură, costuri reduse și durabilitate), pardoseli de beton, blaturi din beton, mobilier de la IKEA.

Zona construibilă mică, impact minim

Lotul de teren nu este mare, iar aceasta, împreună cu rigorile locale în materie de urbanism au dus la minimizare amprentei clădirii. Casa cu panou de alpinism este practic o cutie cu 2 etaje, cu deschideri mari și terase în special înspre est și sud, pentru a lăsa lumina înăuntru cât mai mult timp.

Pe perete nordic s-a instalat panoul de alpinism, care ofer a atât zonă de antrenament cât și acces pe acoperiș.

Peretele de alpinism de pe fatada nordica

Structura inversată, cu livingul la etaj

De obicei la parterul casei se găsește zona de zi, iar dormitoarele se află la etaj. Ei bine, la casa cu panou de alpinism structura a fost inversată, pentru a se potrivi stilului de viață al proprietarilor.

La parter se află 2 dormitoare cu baie, o cameră de depozitare și camera tehnică, toate în spatele unui garaj generos, în timp ce livingul, bucătăria deschisă și dormitorul proprietarilor se află la etaj.

Bucatarie open space
Dining
Insula de bucatarie
Casa scarii
Dormitor matrimonial

Formă de cutie, dar una cu suficiente elemente care dau textură

Casa are 200 mp, și deși se înscrie destul de bine într-un cutie, nu este la fel de plictisitoare ca una. Primul element care oferă textură întregii suprafețe  este tabla ondulată, întreruptă pe alocuri de placarea cu oțel galvanizat. Apoi există elemente arhitecturale la interior care se reflectă și la exterior, cum sunt casa scării marcată de culoare, scobitura în structura și ferestrele înguste de pe fațadă.

Și nu în cele din urmă, dormitorul matrimonial, dar și zona de zi se deschid în terase largi, pe structură de metal, pentru a profita din plin de soare. Terasele nu numai că se extind mult în exteiror, dar pătrund și în structura cubului, pentru un plus de amploare. Deloc plictisitor, nu-i așa?

Terasa aferenta dormitorului matrimonial
Terasa aferenta zonei de living

Schițele celor 2 nivele

Parter
Etaj
Elevatie

Sursa imagini: http://clbarchitects.com/

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

2 comentarii la „Construiește în jurul pasiunilor tale: casa cu panou de alpinism”

  1. Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine o casa ca in poza cu panouri de alpinism. Ma intereseaza daca este cineva care construieste in Romania (nr de tlf ceva ) . Si un pret. Multumesc

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.