Confort controlat din telecomanda: automatizari pentru porti Sommer MCA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ploaie, ninsoare abundenta, viscol sau furtuna… natura isi ia dreptul fara a tine cont de noi, oamenii. Pe o astfel de vreme, ce poate fi mai placut decat sa poti deschide portile curtii fara a cobori din masina, folosind o telecomanda? Poate chiar aceeasi telecomanda care va deschide si usa de garaj.

MCA Grup va ofera confort si siguranta prin solutiile de automatizare a portilor de la Sommer Germania, atat pentru porti batante, cat si liniare. Tot ce trebuie sa faceti este sa actionati sistemul, iar poarta se va deschide si inchide singura, fara sa faceti vreun efort suplimentar.

Un astfel de sistem se comercializeaza sub forma unui kit, care include o unitate centrala de comanda, practic o componenta electronica care da comenzi motorului cu ce anume sa faca la moment dat. Aceasta poate fi programata sa inchida si sa deschida portile la anumite intervale de timp, la actionarea unui buton de pe telecomanda sau la actionarea altor sisteme de securitate si automatizare ale casei.

Motorul poate varia ca putere si marime in functie de greutatea si dimensiunea portilor. Kit-ul mai cuprinde lampa de semnalizare, telecomanda de actionare a portilor si sistemele de siguranta, precum sistemul de fotocelule cu senzori de prezenta. Datorita senzorilor, daca apare ceva in raza lor in momentul cand poarte se inchide sau deschide, motorul se opreste automat.

Tipuri de automatizari

Clasificarea acestora se face in functie de modul de deschidere a portilor si de tipul de control. Astfel, vorbim despre sistemele pentru portile batante si liniare.

„Daca ar fi sa facem o diferentiere intre cele doua sisteme automatizate de deschidere a portilor, cele liniare sunt ceva mai pretentioase decat cele batante, in sensul ca atunci cand este gheata, zapada sau mizerie pe sina de culisare, aceasta trebuie curatata pentru a nu pune in suprasarcina motorul sistemului. Insa avantajul principal al acestui tip de automatizare il reprezinta economia de spatiu, deoarece pentru actionarea portii nu este nevoie de o suprafata suplimentara pentru deschidere, ca in cazul celor batante, acest lucru fiind util mai ales in cazul unei curti mici sau daca poarta se afla foarte aproape de casa”, explica Stefan Dinu, Tehcnical Support Manager MCA Grup.

Mai multe detalii: www.automatizari-sommer.ro

Automatizari porti Sommer MCA 1

Automatizari porti Sommer MCA 2

Automatizari porti Sommer MCA 3

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.