Concurs international de arhitectura pentru studenti: Casa Multi-Confort ISOVER - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Concurs international de arhitectura pentru studenti: Casa Multi-Confort ISOVER - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Concurs international de arhitectura pentru studenti: Casa Multi-Confort ISOVER

„Incepand din 2003, Saint-Gobain Isover organizeaza anual acest concurs, devenit deja traditie pentru studentii facultatilor de arhitectura. Suntem mandri ca anul acesta Romania va fi, pentru a II-a oara, gazda etapei internationale a concursului si speram ca, prin aceasta initiativa, sa stimulam creativitatea tinerilor arhitecti si sa le oferim posibilitatea de a-si valorifica cunostintele in domeniul conceperii cladirilor sustenabile, confortabile si cu un consum redus de energie”, a declarat Filipe Ramos, Administrator al Diviziei Isover din cadrul Saint-Gobain Construction Products.

Concursul se va desfasura in doua etape. Astfel, in urma celei nationale, proiectele castigatoare se vor califica in etapa internationala. In cazul Romaniei, etapa nationala a competitiei va avea loc in perioada 5 – 9 mai in Bucuresti.

Studentii se pot inscrie in concurs pana la data de 30 aprilie 2014, prin completarea unui formular disponibil pe site-ul competitiei, echipele de proiect putand fi formate din cel mult 3 membri.

  Etapa internationala a celei de a zecea editii a concursului sustinut de Saint-Gobain Isover si dedicat studentilor la arhitectura, Casa Multi-Confort ISOVER, va avea loc, anul acesta, in Bucuresti, in perioada 28 – 31 mai, gazduind proiecte inscrise din 23 de tari.

Tema concursului: Scoala viitorului in Gaziantep, Turcia

Tema concursului din acest an ii provoaca pe participantii editiei 2014 sa prezinte propria viziune pentru „Scoala Viitorului”, in cadrul proiectului „Ecoproject” din Gaziantep, Turcia.

Dezvoltarea proiectului trebuie realizata in conformitate cu conceptul Multi Confort Isover. Astfel, pe langa elementele specifice de arhitectura – imbinarea stilului clasic cu elementele moderne de studiu – participantii trebuie sa tina cont si de o serie de criterii referitoare la confort, cum ar fi cel termic si acustic, calitatea aerului sau luminozitatea.

Conceptul Multi Confort Isover este derivat din Casa Multi-Confort Saint Gobain ce beneficiaza de o excelenta izolare termica a anvelopei (pereti, ferestre, usi), foloseste aproape numai caldura degajata in interior (de catre ocupanti si de catre toate aparatele electrice, electronice, electrocasnice din cladire) si este dotata cu un sistem de ventilatie controlata, cu recuperare de caldura. Astfel, cladirea nu are nevoie de un sistem conventional de incalzire sau ventilatie, consumul anual de energie pentru incalzire fiind cu 90% sub media constructiilor actuale.

Casa Multi-Confort Saint-Gobain ofera, in plus, un excelent confort acustic si vizual, o calitate deosebita a aerului in interiorul cladirii, protectie impotriva incendiilor si siguranta.

Referitor la metodele de evaluare a concursului, proiectele prezentate in cadrul etapei nationale vor fi jurizate de catre o echipa de specialisti Isover, alaturi de o serie de profesori din cadrul facultatilor participante la concurs, cele mai bune lucrari calificandu-se pentru etapa internationala.

In ceea ce priveste sansele studentilor romani in cadrul acestei competitii, reprezentantul companiei se arata optimist, Romania pozitionandu-se, in mai multe randuri, pe cele mai inalte locuri din clasament.

De la an la an, concursul de arhitectura a strans un numar tot mai mare de participanti, acestia fiind motivati atat de posibilitatea de a-si pune in practica cunostintele, cat si de premiile substantiale oferite. Astfel, in 2013, au concurat aproximativ 1.000 de studenti, din peste 100 de universitati.

In cadrul etapei internationale a concursului, echipei de evaluatori Isover i se vor alatura si reprezentantii orasului Gaziantep din Turcia, dar si o serie de arhitecti, cele mai bune proiecte putand castiga premii de pana la 1.500 de euro.

Pentru a afla mai multe informatii despre competitia Isover puteti accesa site-urile www.isover.ro sau www.isover-students.com.

    Isover, parte a grupului Saint-Gobain, este liderul mondial al pietei materialelor de izolatie, oferind o gama extinsa de produse din urmatoarele categorii: vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica, polistiren extrudat si membrane bariera impotriva vaporilor.

Compania a intrat pe piata din Romania inca din anul 1999. In 2005, Isover a preluat compania DBW Romania, cel mai mare producator de vata minerala bazaltica din Romania la acea data. In 2007, compania a inaugurat noua linie de vata minerala de sticla la Ploiesti. Aceasta a fost o premiera pe plan local, fiind prima fabrica ce a transformat Romania din importator exclusiv in producator si exportator.

Fabrica din Romania, unde lucreaza aproximativ 135 de oameni, reprezinta unul dintre principalele centre de productie ale grupului din Europa, avand o capacitate de productie de 20.000 de tone de vata minerala de sticla si 6.500 de tone de vata minerala bazaltica.

Saint-Gobain Group

Cu o indelungata istorie la nivel international, inceputa in Franta in anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial in domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii, oferind solutii inovatoare provocarilor critice ale prezentului: dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.

Grupul opereaza in 64 de tari si numara peste 190.000 de angajati la nivel mondial.  In 2013 vanzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de Euro.  Inovatia se afla in centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume.  Bugetul destinat cercetarii si dezvoltarii a atins in 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.

Saint-Gobain este lider mondial, sau european, in toate domeniile sale de activitate.

In Romania, Saint-Gobain grupeaza patru  societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass si Abrazivi; MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajati si opereaza douasprezece unitati de productie in opt situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

5 soluții pentru încălzire și apă caldă, când se întrerupe gazul, curentul sau se strică centrala

Uneori gazul și / sau energia electrică se întrerup fără avertisment sau centrala se defectează, …